Akademisyenlerimizin TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nın son çağrısına sundukları projelerin kabul oranı %50’yi geçti.
Türkiye’nin “ana-akım araştırma programı” olan TÜBİTAK 1001’de; projeler ortalama %15’lik kabul oranı ile fonlanıyor. Sunduğumuz 8 projeden 5’i fonlanırken, %50’nin üzerindeki kabul oranımızla rekora koşuyoruz.
TÜBİTAK 1001, Araştırma Ve İnovasyon Yetkinliğimizi Uluslararası Zeminde Görünür Kılıyor
Geleceğin araştırma çıktılarına yön veren TÜBİTAK 1001, bilimsel çıktının akademik, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşmesinde büyük rol oynuyor. TÜBİTAK 1001 programının yarattığı etki, ülkemizin araştırma ve inovasyon yetkinliğinin uluslararası zeminde görünür olmasına önemli katkı sağlıyor.
Yenilikçi Ve Sürdürülebilir Yaklaşımlarımızla Fark Yarattık
TED Üniversitesi Araştırma Teknoloji ve İnovasyon Direktörü Dr. Sanem Yalçıntaş, sağlanan yüksek kabul oranında TED Üniversitesi akademisyenlerinin ulusal ve küresel sorunlara sunduğu yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımların etkili olduğuna dikkat çekti. “TEDÜ olarak ülkemizin araştırma ve inovasyon performansını yükseltecek projelerle sisteme katkıda bulunmaktan son derece mutluyuz” diyen Dr. Yalçıntaş, bu süreçte TÜBİTAK desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.