TED ÜNİVERSİTESİ
TED Üniversitesi ne zaman açıldı?
TED Üniversitesi 7.07.2009 tarih, 27281 sayılı resmi gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Kanun No. 5913) ile Ankara’da Türk Eğitim Derneği Yükseköğrenim Vakfı tarafından kurulmuştur. Türk Eğitim Derneği’nin eğitim alanındaki 96 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında Ankara’da kurulmuş; genç, dinamik ve çağdaş bir şehir üniversitesidir.
https://www.tedu.edu.tr/tr/main/tedu-hakkinda
TED Üniversitesi'nin kampüsü nerededir?
TED Üniversitesi'nin kampüsü, Ankara Kızılay’a bağlı Kolej semtindedir.
Üniversitemizin adresi için tıklayınız.
TED Üniversitesi kampüsünde ve yurtlarında güvenlik nasıl sağlanıyor?
TED Üniversitesi kampüsü ve yurtlarında güvenlik, özel güvenlik görevlileri aracılığıyla 7/24 sağlanmaktadır.
Üniversite kampüsünü ziyaret edebilir miyim?
Tercih döneminde hafta sonları da dahil olmak üzere 10:00-17:30 saatleri arasında randevu almaksızın kampüsümüzü gezebilir, TED Üniversitesi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Diğer zamanlarda +90 (312) 585 03 06 nolu telefondan randevu alarak ziyaret edebilirsiniz.
Tanıtım dokümanlarınıza nasıl ulaşabilirim?
info@tedu.edu.tr adresine talebinizi e-posta yoluyla gönderebilir veya TED Üniversitesi Tanıtım Kataloğu PDF formatına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.
TED Üniversitesi'nde kaç öğrenci öğrenim görüyor?
TED Üniversitesi’nde 5400 öğrenci öğrenim görmektedir.
Daha fazla bilgi için tıklayınız.
TED ÜNİVERSİTESİ'NE GİRİŞ
TED Üniversitesi'nde hangi fakülteler/bölümler var?
TED Üniversitesi'nde 5 fakültede 23 lisans programı bulunmaktadır.
Lisans programları dört yıllıktır.
İki yıllık ön lisans programı bulunmamaktadır.
TED ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE ve BÖLÜMLERİ
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı
İngilizce Öğretmenliği Programı
Okul Öncesi Öğretmenliği Programı
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı
Sınıf Öğretmenliği Programı
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Matematik Bölümü
Psikoloji Bölümü
Sosyoloji Bölümü
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi Bölümü
İşletme Bölümü
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Endüstriyel Tasarım
Görsel İletişim Tasarımı
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Mimarlık Bölümü
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
Endüstri Mühendisliği Bölümü
İnşaat Mühendisliği Bölümü
Makine Mühendisliği Bölümü
Yazılım Mühendisliği Bölümü
TED Üniversitesi "Fakülte ve Bölümler" hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
TED Üniversitesi programlarının öğrenci kontenjanı ne kadardır ve giriş koşulları nelerdir?
TED Üniversitesi'nin 2024-2024 Akademik Yılı öğrenci kontenjanları ve özel koşulları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Tüm programlarda eğitim dili İngilizce midir?
TED Üniversitesi'nde Eğitim Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı haricindeki tüm lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim dili %100 İngilizcedir.
*Diploma Eki : TEDÜ lisans programlarından mezun olan tüm öğrencilere diploma ile birlikte verilen belgedir. Avrupa'da yükseköğretim alanında diploma ve derecelerle ilgili olarak "ortak ve herkesçe anlaşılır formatta" bilgi sağlamak için tasarlanmış bir belgedir. Diplomaya ek olarak verilen bu belge, uluslararası şeffaflığı pekiştirmek amacıyla, ülke dışından alınan diploma ve derecelerin tanınmasında ilgili kurum ve kuruluşlara yardımcı olmaktadır.Bolonga sürecine dahil olan 47 ülkede halihazırda verdiğimiz diploma eki geçerli. Detay bilgi için tıklayınız: https://uluslararasi.yok.gov.tr/uluslararasilasma/bologna
*Higher Nationals Certificate (HNC) ve Higher Nationals Diploma (HND) sertifikası: Tüm lisans öğrencileri bu sertifikaya başvuru yapabilir. Programı bitirip sertifika almaya hak kazanan öğrenciler bir yıl daha okuyarak Birleşik Krallık’taki bir üniversiteden İşletme alanında ikinci bir lisans derecesi alabilirler.
Ayrıca başta İngiltere ve ABD olmak üzere dünyada 500'den fazla seçkin üniversite, şirket ve kurum tarafından tanınmaktadır. HND in Business programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, müfredatlarındaki ek derslere kabul ve başarı koşuluyla bu üniversitelerden ikinci bir lisans diploması alma şansına sahip olabilirler. TED Üniversitesi'nin teorik bilgiyi pratik becerilerle bütünleştirme misyonuna uygun olarak, İşletme alanında HND, problem çözme, ticari, bağımsız, kişilerarası ve iş alanlarında rekabetçi becerileri belgelendirmek için büyük bir fırsat sunmaktadır. Detay bilgi için tıklayınız https://ba.tedu.edu.tr/higher-nationals-programlari
Burslar ile ilgili SSS için tıklayınız.
Yatay Geçiş ile ilgili SSS için tıklayınız.
Çift Anadal ile ilgili SSS için tıklayınız.
Yandal ile ilgili SSS için tıklayınız.
TED ÜNİVERSİTESİ’NDE YAŞAM
Yurtlar
TED Üniversitesi'nde yurt olanağı var mı?
TED Üniversitesi’nde yurt olanağı vardır.
Üniversitemizin 93 yatak kapasiteli “ TEDÜ Erkek Öğrenci Yurdu”; 392 kapasiteli “TEDÜ Kız Öğrenci Yurdu” bulunmaktadır. Yurtlarda kalacak olan öğrencilerin yerleştirilmesi Yurt Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
Ek olarak, Tam burslu programlara Ankara il merkezi dışından yerleştirilen öğrencilerimizden; yerleştirildiği programla ilgili dil puan türünde ilk 3.000, diğer puan türlerinde ilk 30.000 içine giren öğrencilerin tümü, dört kişilik odalarda kahvaltı ve akşam yemeği dahil olmak üzere ücretsiz yurt hakkına sahip olur.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
TED Üniversitesi Öğrenci Yurtları kampüs içerisinde mi yer almaktadır?
Yurtlarımız, kampüs dışındadır ancak pek çok şekilde kolaylıkla ulaşım sağlanabilecek konumdadır.
Bilgi için tıklayınız.
TED Üniversitesi Öğrenci Yurtları'nın ücretleri ne kadardır?
Tam burslu programlara Ankara il merkezi dışından yerleştirilen öğrencilerimizden; yerleştirildiği programla ilgili dil puan türünde ilk 3.000, diğer puan türlerinde ilk 30.000 içine giren öğrencilerin tümü, dört kişilik odalarda kahvaltı ve akşam yemeği dahil olmak üzere ücretsiz yurt hakkına sahip olur.
Diğer burslu öğrencilerimizin, yurt ücretinin tamamını ödemeleri gerekmektedir. Yurt ücretlerimiz, oda tipine göre değişmektedir.
Yurt ücretleriyle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
TED Üniversitesi Öğrenci Yurtları'nda sadece bir dönem kalabilir miyim?
Yurtlarımızla ilgili detaylı bilgi için +90 (312) 585 02 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Spor Merkezi
TED Üniversitesi'nin spor tesisleri var mı?
TEDÜ kampüsünde yer alan yarı olimpik yüzme havuzunu, çok amaçlı kapalı spor salonunu ve fitness merkezini, hafta içi ve hafta sonu belirlenen saatlerde sınırsız kullanarak spor faaliyetlerini gerçekleştirebilmektedir. Ek olarak, tesislerimizde, alanlarında uzman kadromuz eşliğinde grup ve özel dersler de yapılmaktadır.
Grup ve Bireysel Spor Aktiviteleri
- Pilates
- Yoga
- Zumba
- Total Body
- Abs-Hips
- Hitt
- Reformer Pilates
- Yüzme
TEDÜ’lüler stadyum ve diğer açık spor alanları için düzenli servislerle gidebilecekleri TED Ankara Koleji İnce Kampüsü’nden de faydalanabilirler.
Sağlık Merkezi
TED Üniversitesi'nin sağlık hizmetleri var mı?
TED Üniversitesi öğrencileri, herhangi bir sağlık problemi yaşadıklarında, TED Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Sağlık Merkezi’ne başvurarak, muayene ve ilkyardım hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmektedir.
Üniversitemizde sağlık hizmetleri, Sağlık Merkezi’nde tam gün çalışan doktor ve hemşire tarafından verilmektedir.
TED Üniversitesi mensupları, sağlık sorunları için başvurduklarında ilk muayene ve tedavi hizmetleri Sağlık Merkezimizde yapılmakta, daha ileri tetkik ve tedavi gerektiren durumlarda, sahip oldukları sosyal güvenceye uygun sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir. Acil durumlarda ise ilk müdahale tamamlandıktan sonra hastaneye sevk sağlanmaktadır.
Sağlık Merkezimizde tanı ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra, sağlık danışmanlığı hizmeti de verilmektedir.
Yiyecek / İçecek İmkanları
TED Üniversitesi'nin yiyecek-içecek imkanları var mı?
Kampüsümüz içerisinde çeşitli tesis seçenekleri bulunmakla birlikte öğrencilerimiz, kampüs içerisinde bulunan yiyecek-içecek otomatlarından da ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Ayrıca Üniversitemiz, konumu sayesinde yerleşke çevresindeki çok sayıda yeme-içme imkanlarına da kolaylıkla ulaşılabilir mesafededir.
Kütüphane
TED Üniversitesi Ayşe Ilıcak Kütüphanesi’nin özellikleri nelerdir?
TED Üniversitesi Ayşe Ilıcak Kütüphanesi, kitap, elektronik kitap, elektronik dergi, basılı dergi ve etkileşimli veri tabanıyla uluslararası standartlarda hizmet vermektedir. Her yıl daha da gelişen ve yenilikçi kütüphane anlayışı; genç ve dinamik çalışanları ile kampüs içerisinde hem B Blok’ta hem de D Blok’ta hizmet vermektedir. Şehrin kütüphanesi olma yolunda hızla ilerleyen Kütüphanemiz, Ankara'nın ilk ve tek dışarıdan kullanıcı kabul etme özelliği ile halka hizmet vermektedir. Akademik yıl boyunca, haftada 98 saat ve 7/24 çalışma salonu ile tüm TED Üniversitesi mensuplarının yararlanması amaçlanmaktadır. TED Üniversitesi mensupları, Kütüphanemizin doğal üyesi olup kampüse adım attıkları ilk andan itibaren Kütüphanemizden yararlanmaya başlayabilmektedir. Kütüphanemizi ayda 15.000'nin üzerinde araştırmacı, öğrenci ve dışarıdan kullanıcı ziyaret etmektedir.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kütüphane çalışma saatleri nelerdir?
TED Üniversitesi Ayşe Ilıcak Kütüphanesi, akademik dönemde;
B Blok
Hafta İçi: 09:00-18:00
Hafta Sonu: KAPALI
D Blok
Hafta İçi - Hafta Sonu: 09:00-23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
D Blok’ta bulunan Kütüphanemizde 7/24 açık çalışma salonu bulunmaktadır.
Akademik dönem haricinde çalışma saatleri ise şu şekildedir:
Her iki blokta çalışma saatleri:
Hafta içi: 09:00-18:00
Hafta Sonu: KAPALI
TED ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MERKEZLERİ
Uluslararası Programlar Ofisi
TED Üniversitesi'nde hangi değişim programları uygulanmaktadır? Başvuru koşulları nelerdir?
Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri kapsamında, programlarının birinci dönemini tamamlayan öğrenciler, bir dönem ya da bir akademik yıl boyunca AB üyesi ülkelerde bulunan üniversitelerden, TED Üniversitesi’nin ikili anlaşması olanlarda öğrenim görebilmekte ve/veya öğrenim gördükleri dal ile ilgili yurt dışındaki işletmelerde staj yapabilmektedir. Öğrenci öğrenim ve staj hareketliliğinde seçimler, “genel akademik ortalama” ve “Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı”na göre yapılmaktadır. Puanlar hesaplanırken “%50 Genel Akademik Ortalama ve %50 Dil Notu” formülü kullanılmaktadır.
Konu ile ilgili detaylı bilgi Uluslararası Programlar Ofisi web sayfasında yer almaktadır:
Erasmus+ Yükseköğretim programı kapsamında Akademik ve İdari Personel de yol dahil en fazla 7 gün süreyle ders verme ve eğitim alma faaliyetleri gerçekleştirebilmektedir.
Uluslararası öğrenciler TED Üniversitesi'nde lisans eğitimi almak için hangi sınavlarla başvuru yapabilir? Uluslararası öğrenciler için ayrı bir sınav yapılır mı? Başvuru nasıl yapılır?
Uluslararası öğrencilerin lisans programlarına başvurularında, her yıl YÖK Başkanlığı’na bildirimi yapılan 80’in üzerinde ülke, diploma notu, üniversite giriş sınavı ya da SAT, GCE, IB gibi uluslararası geçerliği bulunan sınav ve eğitim programları dikkate alınmaktadır.
Söz konusu başvuru kriterleri, Uluslararası Programlar Ofisi web sayfasında yer almaktadır.
Uluslararası öğrenci başvurularına yönelik olarak, TED Üniversitesi tarafından ayrıca bir sınav yapılmamakta ve Türkiye’deki diğer üniversitelerde yapılmakta olan YÖS sınavları da değerlendirmeye alınmamaktadır.
Uluslararası öğrencilerin lisans programlarına başvuruları https://ipo.tedu.edu.tr/ sitesinde yer alan online başvuru formu aracılığıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.
Uluslararası öğrenciler, TED Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim almak için hangi sınavlarla başvuru yapabilir?
Uluslararası öğrencilerin lisansüstü program başvurularında, ilgili programın başvuru ve kabul kriterlerini sağlamaları, TOEFL ya da TEDU EPE gibi geçerliği olan sınavlarla İngilizce yeterliklerini belgelemeleri ve başvuru kriterleri arasında, isteniyorsa GRE/GMAT sınavlarından birini sunmaları gerekmektedir.
Her bir programın başvuru şekli farklılık göstermektedir.
Başvuru ile ilgili detaylı bilgi, programların web sayfalarında yer almaktadır.
Kariyer Merkezi
TED Üniversitesi Kariyer Merkezi neler yapıyor?
TED Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrencilerimizin mezun olmadan önce iş dünyası ile doğrudan iletişime girerek iş ortamlarını tanımaya başlamalarına, dolayısıyla mezuniyet sonrası profesyonel hayata daha kolay geçiş yapmalarına yardımcı olmaktadır.
TEDÜ Kariyer Merkezi, öğrencilerimizin meslek seçimi ve/veya yüksek eğitimleri ile ilgili planlarında karşılarına çıkacak seçenekleri bilinçli değerlendirebilmeleri için bilgi, yetenek ve becerilerini kullanmaları, ilgi alanlarını belirlemeleri için kendilerini ve kişilik özelliklerini tanımalarına ve böylelikle doğru kariyer hedefleri belirlemelerine destek olmaktadır.
TEDÜ Kariyer Merkezi bu doğrultuda;
- Öğrencilerimizin, özgeçmiş ve ön yazı hazırlamaları, mülakat teknikleri geliştirmeleri için Türkçe ve İngilizce simülasyon provaları yapar; kendilerini doğru ifade etme konularında danışmanlık hizmeti ve eğitimler verir.
- Öğrencilerimize ve mezunlarımıza tam zamanlı, yarı zamanlı, kısa dönemlik hayatı öğrenme stajı ve zorunlu staj olanaklarının yaratılması konularında çalışmalar yapar.
- Rol model alabilecekleri kişilerle bir araya getirerek öğrencilerimizin kariyer hedefleri için farkındalık yaratacak vizyonları görmelerini sağlar.
- Bilgilendirme seminerleri, eğitimler ve söyleşiler düzenleyerek öğrencilerimize sektörleri, firmaları ve çeşitli burs olanaklarını tanıtır.
- Staj ve iş fırsatları sunmak amacıyla Kariyer ve İş Fuarı düzenler, işveren ile öğrenci ve mezunları bir araya getirerek iletişim kurmalarını sağlar.
WanTED Kariyer ve İş Fuarı
TED Üniversitesi Kariyer Merkezi, her yıl mart ayında “WanTED Kariyer ve İş Fuarı” düzenleyerek öğrencilerimizi ve mezunlarımızı Türkiye’nin önde gelen markaları ile fark yaratan bir ortamda buluşturmaktadır.
WanTED Kariyer ve İş Fuarı’nda öğrencilerimiz ve mezunlarımız; eş zamanlı düzenlenen kariyer derslerinde, workshoplarda ve fuar alanında, sektörlerin önde gelen markaları ile iletişim kurmakta, firmaları ve sektörleri yakından tanımakta, eğitimlerinin sektörde nasıl şekillendiği hakkında bilgi sahibi olmakta, firmaların bir parçası olmanın koşullarını öğrenmekte, kariyer ve staj imkânlarından haberdar olmaktadır.
Aynı zamanda öğrencilerimiz ve mezunlarımız, görüşme odalarında markalarla iletişim kurmakta, potansiyel oluşabilecek iş ve staj pozisyonları için firmalar tarafından gerçekleştirilen grup veya randevulu mülakatlara katılabilmektedir.
TED Üniversitesi Kariyer Merkezi, staj yapacak öğrencilere yardımcı oluyor mu?
TED Üniversitesi Kariyer Merkezi, staj yapacak ve yer bulamamış öğrencilere, staj anlaşmamız olan firmalar dahilinde yardımcı olmaktadır.
TED Üniversitesi Kariyer Merkezi’nde mezun olacak öğrencilerin iş bulmasına yardımcı olunuyor mu?
TED Üniversitesi Kariyer Merkezi, mezun olacak öğrencilerimizin iş bulmasına yardımcı olmaktadır. Kariyerinizi doğru yönlendirmek ve firmalardaki iş imkanlarından haberdar olmak için TED Üniversitesi Kariyer Merkezi’nden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Öğretme ve Öğrenme Merkezi
TED Üniversitesi Öğretme ve Öğrenme Merkezi öğrencilere neler sunmaktadır?
Üniversitemizdeki öğrenci ve öğrenme odaklı eğitim-öğretim anlayışının gerektirdiği öğretim yöntem ve tekniklerinin uygulanmasına destek olmayı ve öğrencilerimizin daha etkili ve kalıcı öğrenmelerini sağlamayı hedefleyen TED Üniversitesi Öğretme ve Öğrenme Merkezi’nin öğrencilerimize sunduğu hizmetler üç ana başlık altında toplanmaktadır. Yönder Desteği (mentoring), Akran Desteği (tutoring) ve TEDÜ400 Öğrenci Gelişim Seminerleri.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
TED Üniversitesi Öğretme ve Öğrenme Merkezi’nde ne tür etkinlikler ve seminerler düzenlenmektedir?
TEDÜ400 Öğrenci Gelişim Seminerleri
Yurt içi ve dışından farklı üniversitelerden gelen akademisyenler, bilim insanları, araştırmacılar ve uzmanlar ile alanlarında fark yaratan yazar, sanatçı, gazeteci, yönetici gibi öncüleri, öğrencilerimizle buluşturan gelişim seminerleri, öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Akademik yıl boyunca devam eden seminerler ile ilgili detaylı bilgi web sitemiz ve e-posta aracılığıyla öğrencilerimize duyurulmaktadır.
Yönder Desteği Programı (Mentoring)
Yönder Desteği Programı, Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizi TEDÜ’ye uyum süreçlerinde desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Program, TEDÜ’de 2., 3. veya 4. sınıfta eğitim gören öğrencilerimiz arasından seçilen yönderlerimiz rehberliğinde yürütülür ve bir akademik yıl boyunca sürer. Program kapsamında hazırlık sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimize TEDÜ’lü olmak, TEDÜ yerleşkesinde yaşam, TEDÜ öğrenci destek hizmetleri ve TEDÜ’de kullanılan moodle, portal vb. sistemler hakkında rehberlik hizmeti sağlanır.
Programımız hakkında daha detaylı bilgi almak ve yönderinizle tanışmak için e-postalarınızı, web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
Akran Desteği Programı (Tutoring)
Akran Desteği Programı, öğrencilerimize matematik, fizik, ekonomi vb. lisans derslerinde akademik destek sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. İlgili destek, bu derslerden başarılı olmuş çalışma burslu öğrencilerimiz tarafından bire bir ya da küçük gruplar halinde sağlanır. Program kapsamında destek alan öğrencilerimiz, bilgi ve pratik eksikliklerini giderme, aktif bir şekilde öğrenmeye katılma ve yaptıkları çalışmalara ilişkin anında geri bildirim alma imkanı bulur. Destek veren öğrencilerimiz ise farklı düzeydeki öğrenciler için uygun materyal hazırlama, etkinlik planlama, öğrencilerle iletişim kurma, öğrencilere geri bildirim verme ve ders anlatma becerilerini geliştirme imkanı bulur.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Düzenlenen tüm etkinlikler ve seminerlere nereden ulaşılabilir?
Öğrencilerimiz, Öğretme ve Öğrenme Merkezi’ne ulaşmak için https://ctl.tedu.edu.tr/ adresinden sayfamızı ziyaret edebilir, ctl@tedu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirler.