Ana içeriğe atla

TED Üniversitesi - ÜNİDİP - TÜSİAV İşbirliği

 

TED Üniversitesi,  ÜNİDİP (Üniversite-İş Dünyası Platformu) ve TÜSİAV (Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı) işbirliği ilk toplantısı, TED Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Genel Sekreteri Levent Küpeli'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, yaptığı açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan TÜSİAV üyelerini ve platform başkanlarını tanıttı. TED Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitenin iş dünyasından beklentilerine ve üniversiteler ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek, önümüzdeki yılların eğitimde en önemli konusunun öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Toplantıda ÜNİDİP Koordinatörü Emel Uslu Atik, iş dünyası ve üniversiteler arasındaki işbirliği hakkında bilgiler verirken,  TÜSİAV Dijital Dönüşüm Platformu Başkanı Cem Tunç ise dijital dönüşüm dünyasındaki yeniliklerden bahsetti, Türkiye'de ve dünyada neler yapılabileceği konusuna değindi. Toplantının devamında, TÜSİAV Dış İlişkiler Platformu Başkanı Demirhan Şerefhan tarafından öğrencilerin yurt içi ve yurt dışı staj konuları gündeme getirildi, staj yapan her iki öğrenciden birinin işe yerleştiği vurgulanarak, staj konusunun önemi tartışıldı. Ayrıca, Semra Yağmur, Kutlu Tamay, Ahmet Tarık Çetiner ve Cemil Sedefoğlu’nun da katıldığı toplantıda çeşitli projelerden bahsedildi ve bir çalışma takvimi oluşturuldu. TÜSİAV Eğitim Platformunun yapacağı ilk etkinliğinin Mart ayında olacağı belirtildi.