Ana içeriğe atla

Ek Kontenjan Kayıtları

Tarih: 

2018-2019 AKADEMİK YILI

EK KONTENJANDAN YERLEŞTİRİLEN

YENİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT KILAVUZU

 

REKTÖRÜN MESAJI

Sevgili Öğrencilerimiz,

TED Üniversitesi’ne ve üniversite yaşamına hoş geldiniz. Başarınızdan dolayı sizi gönülden kutluyor; üniversite yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum.           

TED Üniversitesi olarak öğrenci merkezli bir eğitim felsefesi benimsenmiş ve eğitim-öğretimin her aşaması bu felsefeye uygun olarak planlanmıştır. Liberal eğitim anlayışımız sizlere anadal eğitiminizin yanı sıra ekdal, yandal ve çift anadal programlarını izleme ve kendinizi farklı alanlarda geliştirme, bilgi ve deneyim kazanma olanağı sunmaktadır. Ayrıca, lisans programlarımızın ilk yılı ortak çekirdek derslerinden oluşmakta; bu derslerle sizlerin farklı disiplinlerden arkadaşlarınız ile kaynaşmanızı sağlamanın yanı sıra yeniliğe açık olma, girişimcilik, kritik düşünme, yaratıcılık, medya ve teknoloji okuryazarlığı gibi öğrenme, iletişim ve yaşam becerilerinizi geliştirmeye destek olmayı hedeflemekteyiz.

Üniversitemizdeki önemli diğer ayrıcalık, Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri için diploma programı (meslek) seçiminin ikinci sınıfın başında yapılıyor olmasıdır. Bu uygulama, öğrencilere birinci sınıfta alacakları dersler kapsamında meslek eğilimlerini belirlemeleri ve seçimlerini yapabilmeleri için olanak ve süre tanımaktadır.

TED Üniversitesi’ndeki eğitiminiz boyunca sizlere kişisel gelişiminize katkıda bulunacak pek çok etkinlik düzenlenmektedir. Kendinizi geliştirmek, farklı özelliklerinizi keşfetmek için Üniversitemizde düzenlenen sosyal, kültürel, sanatsal, düşünsel ve spor etkinliklerine katılabilir, öğrenci topluluklarında aktif rol alabilirsiniz.

Sevgili öğrenciler, TED Ailesi’ne hoş geldiniz.

Sizlere Üniversitenizde başarılı ve mutlu bir eğitim yaşamı diliyorum.

Prof. Dr. Belgin Ayvaşık
Rektör            

Üniversite’ye kayıt işlemleri ile ilgili sorabileceğiniz sorular ve yanıtlar aşağıda yer almaktadır.

 

ÜNİVERSİTE’YE KAYIT, YURTLARA KAYIT VE İNGİLİZCE YETERLİK SINAVINA İLİŞKİN TARİHLER NELERDİR?

TARİH

AÇIKLAMA

20 Eylül 2018

Derslerin Başlaması

… - 30 Eylül

Yurt kayıtları 30 Eylül’e kadar kız ve erkek yurtlarında devam edecektir.

1-2 Ekim 2018

Ek kontenjandan yerleştirilen öğrencilerin Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nde kayıtlarının ve TEDÜ Öğrenci Portalı üzerinden veri girişlerinin yapılması

1-5 Ekim 2018

İngilizce yeterliğini belgeleyen ve lisans programına başlayacak olan öğrenciler için ders kayıtları

3 Ekim 2018

İngilizce Yeterlik/Seviye Belirleme Sınavı (EPE)

 

ÜNİVERSİTE’YE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAKTIR?

Üniversite’ye kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nde yapılacaktır.

Öğrenciler öğrenim ücretini ödedikten sonra kayıt tarihlerinde Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne aşağıda belirtilen kayıt belgelerini sunarak kayıt işlemini yaptırabilir. Başka bir yükseköğretim programında kayıtlı olan öğrencilerin kayıtlı oldukları üniversiteden  ilişiklerini kestirmeden kayıt işlemi yapılmayacaktır. 

  1. ÖSYS Sonuç Belgesi
  2. Öğrenim Ücreti Makbuzu (2018-2019 Akademik Yılı öğrenim ücretlerine ilişkin bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
  3. Lise Diploması’nın veya Geçici Mezuniyet Belgesi’nin Aslı ve Fotokopisi
  4. 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (TED Koleji'nden mezun olan öğrencilerin Mezunlar Derneği'ne üyelik formu için ayrıca 1 adet gerekmektedir.)
  5. Engelli Öğrenciler için Sağlık Raporu (doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyanlar için)
  6. 3 Adet Fotoğraf

 

ÖĞRENCİ KİMLİK KARTIMIZI NE ZAMAN VE NEREDEN ALABİLİRİZ? 

TEDÜ Kimlik Kartı’nızı,  nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet fotokopinizi getirerek, kayıt yaptırdıktan bir hafta sonra mesai saatleri içerisinde TED Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden alabilirsiniz.

HANGİ ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE KAYDINI TAMAMLADIKTAN SONRA AYRICA DERS KAYITLARI YAPACAKTIR?

İngilizce Dil Okulu’ndan muaf olarak doğrudan birinci sınıfa başlamaya hak kazanan öğrenciler, ayrıca bu kılavuzun başında “Önemli Tarihler” başlığı altında belirtilen tarihlerde otomatik olarak programlarına yüklenmiş olan dersleri kontrol edecektir.

Ders kayıtları ile ilgili bilgiler için tıklayınız.

LİSANS PROGRAMINDA BAZI DERSLERDEN MUAF OLABİLİR MİYİZ?

Daha önce bir yükseköğretim programında öğrenim görmüş öğrencilerden İngilizce Dil Okulu’ndan muafiyet kazananlar, ders kayıtları sırasında ilgili fakülteye başvurmaları halinde, önceki yükseköğretim kurumlarında başardıkları derslerden ilgili yönetim kurulunun onaylaması durumunda muaf olabilirler.

İNGİLİZCE DİL OKULU’NDAN MUAF OLABİLİR MİYİZ? İNGİLİZCE DİL OKULU’NDA SEVİYEMİZ NASIL BELİRLENECEKTİR?

İNGİLİZCE DİL OKULU’NDAN MUAF OLABİLİR MİYİZ?

TED Üniversitesi’nde eğitim-öğretim dili İngilizce olduğundan, tüm öğrencilerin İngilizce yeterliklerini belgelemesi gerekir. Öğrencilerin İngilizce yeterlikleri, İngilizce Dil Okulu (ELS) tarafından yapılan İngilizce Yeterlik Sınavı (EPE) ile belirlenmektedir. Ayrıca Üniversite Senatosu tarafından belirlenen uluslararası İngilizce yeterlik sınav (TOEFL ve benzeri) sonuçları da kabul edilmektedir. Bu sınavların eşdeğerliklerine ait bilgiler için tıklayınız.

Üniversite’yi yeni kazanan tüm öğrencilerin TEDÜ Öğrenci Portalı üzerinden İngilizce Yeterlik Sınavı’na ilişkin tercihlerini belirtmeleri gerekmektedir. Tercihlerinizi belirtmeden önce aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

İngilizce Yeterlik/Seviye Belirleme Sınavı’nın saati ve salonları konusunda bilgi İngilizce Dil Okulu (ELS) web sayfasında ilan edilecektir. Sınav saatinden yarım saat önce sınav salonunda hazır bulunmanız gerekmektedir.

Sınavın amacı, öğrencinin İngilizce bilgisinin lisans programında dersleri izlemek için yeterli olup olmadığını ölçmektir. İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olan öğrenciler birinci sınıfa kayıt yaptırmak zorundadır. Sınavda başarılı olursanız (birinci sınıfa kayıt yaptırmaya hak kazanırsanız) vazgeçemezsiniz ve İngilizce Dil Okulu’na devam edemezsiniz.

İngilizce Yeterlik Sınavı’nda yeterli puanı alamayan (birinci sınıfa kayıt yaptırmaya hak kazanamayan) öğrenciler, İngilizce Seviye Belirleme Sınavı’nda aldıkları puana göre İngilizce Dil Okulu’nda düzeylerine göre uygun sınıflara yerleştirilecektir.

Uluslararası Sınavlar: Uluslararası geçerliği olan belgeler de İngilizce Yeterlik Sınavı yerine kabul edilmektedir. Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen sınavların eşdeğerliklerine ait bilgiler için tıklayınız.

Sunduğunuz belgelerin doğruluğu araştırılacaktır. Gerçeğe aykırı bilgi ve belge veren öğrenciler hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde işlem yapılacaktır.

DAHA ÖNCE TED ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİYDİM, İNGİLİZCE DİL OKULU’NA İLİŞKİN KOŞULLAR NELERDİR?

  • TED Üniversitesi’nde 2016-2017 ve/veya 2017-2018 Akademik Yılları’nda İngilizce Dil Okulu’na devam ederek başarılı olanlar ile  birinci veya yukarı sınıflarda öğrenci olanlar ve 2018 yılında TED Üniversitesi’ni yeniden kazanan öğrenciler, İngilizce Dil Okulu’ndan muaf olurlar.
  • TED Üniversitesi’ndeİngilizce Dil Okulu’nda öğrenci iken herhangi bir nedenle ayrılan ve 2018  yılında TED Üniversitesi’ni yeniden kazanan öğrenciler İngilizce Dil Okulu’na devam edebilir.

 

ÜNİVERSİTE’NİN YURT OLANAKLARI NEDİR?

Öğrenci yurtları, yurtlara başvuru ve yurt kayıtlarına ilişkin bilgiler için tıklayınız.

ÜNİVERSİTE’NİN BURS OLANAKLARI NEDİR?

Burs ve yardım olanakları ile burs başvurularına ilişkin bilgiler için tıklayınız.

TEDÜ YENİ ÖĞRENCİLERİ  İÇİN ANKET

Anket soruları için tıklayınız.

Anket sorularına verdiğiniz yanıtlar TED Üniversitesi için önemli olup sonuçları değerlendirilecek ve etkinliklerimizin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.