TEDÜ, SAP Üniversite İşbirliği Programı’na katıldı.

TEDÜ, SAP Üniversite İşbirliği Programı’na katıldı

Merkezi Almanya’da bulunan ve 47.500’ü aşkın çalışanı ile dünyanın en büyük iş yazılımı üreten şirketi olan SAP, Türkiye’de iş yazılımı alanındaki programlarının eğitimi için başlattığı Üniversite İşbirliği Programı çerçevesinde, üniversitemiz ile stratejik bir işbirliğine imza attı. Bu yıl Türkiye’nin Partner Ülke seçilmesi nedeniyle daha da anlamlı hale gelen anlaşma sayesinde, TEDÜ öğrencileri, bundan böyle dünyanın lider şirketlerinin iş akışlarını en verimli hale getirmek için kullandığı güncel SAP yazılımlarını derslerinde öğreniyor olacaklar.

SAP, Üniversite İşbirliği Programı çerçevesinde üniversitelere eğitim ve araştırmada kullanılmak üzere lisanslarını ücretsiz olarak sunuyor. Bu sayede üniversiteler derslerinde en güncel SAP sistemlerini kullanıyor ve öğrencilere interaktif bir eğitim ortamı sağlıyorlar. Öğrenciler dünyada birçok şirketin kullandığı SAP programlarını öğrenerek mezun olduklarında, diğer mezunlara göre daha avantajlı oluyorlar. Öğretim üyeleri ise SAP Üniversite İşbirliğinin oluşturduğu portal sayesinde, dünyadaki diğer öğretim üyeleri ile iletişime geçebiliyor ve deneyimlerini paylaşabiliyorlar. Program kapsamında üniversite, öğrencilerine danışmanlık sertifikası eğitimi de verebiliyor. Fortune 100 ve Forbes 2000 listelerinde yer alan dünyanın lider firmaları tarafından tercih edilen SAP programlarını öğrenen öğrenciler, mezun olduklarında büyük bir avantaja sahip oluyorlar.