"Kayıp ve Yas Psikolojisi" Yayınlandı

kayıp ve yas

TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emrah KESER’in editörlüğünü ve iki bölümünün yazarlığını yaptığı ‘Kayıp ve Yas Psikolojisi’ adlı kitap, Nobel Akademik Yayıncılık tarafından basılmıştır. TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ilgın GÖKLER DANIŞMAN, Arş. Gör. Deniz OKAY GÜNAY ve Prof. Dr. Bahar GÖKLER kitabın yazarları arasında yer almıştır. Kitaba, 9 farklı üniversiteden ve 4 ayrı kurumdan 17 akademisyen bölüm yazarı olarak katkı sunmuştur.

‘Kayıp ve Yas Psikolojisi’ isimli kitapta, kayıp yaşantılarının çeşitliliği ve yas tutmanın doğası, psikoloji biliminin yüz yıllık bilgi birikiminin süzgecinden geçirilerek okuyucuya sunulmuştur. Kuramsal bilgiler ve güncel araştırma bulguları, ağıtlarla, şarkılarla, şiirlerle harmanlanarak ve vaka örnekleriyle zenginleştirilerek aktarılmıştır. Kitabın içeriği yalnızca alanda çalışan uzmanlara değil, insanların neden ve nasıl yas tuttuğunu anlamak isteyen tüm okurlara hitap edecek şekilde oluşturulmuştur. Kitap, 9 farklı üniversite ve 4 farklı kurumda çalışan 17 akademisyenin katkısıyla hazırlanmıştır. Bölüm yazarları, kayıp ve yas psikolojisi alanında lisansüstü tezler yazmış, akademik yayınlar yapmış veya uzun yıllar alanda deneyim kazanmış psikologlardır.

Kitabın editörlüğü ve iki bölümünün yazarlığı TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Emrah KESER tarafından yapılmıştır.  Ayrıca, TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde görev yapan akademisyenler Prof. Dr. Bahar GÖKLER, Doç. Dr. Ilgın GÖKLER DANIŞMAN ve Arş. Gör. Deniz OKAY GÜNAY kitabın yazarları arasında yer almaktadır.