Atamızın Huzuruna Minik Adımlarla Projesi

fırsat eşitliği

TED Üniversitesi çatısı altında üç senedir faaliyetlerini göstermekte olan Çocuklar için Fırsat Eşitliği Topluluğu, 30 Ekim 2022 tarihinde Atamızın Huzuruna Minik Adımlarla adlı projesini gerçekleştirdi. Söz konusu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ankara'nın Haymana ilçesinde yer alan Gültepe İlkokulu'ndan 25 öğrenciyle önce Anıtkabir turu, daha sonrasında Maden Teknik Arama Müzesi gezisi yapıldı. Sosyal sorumluluk projesinin amacı, daha önce müze gezisi deneyimlememiş ve Anıtkabir'i görmemiş çocuklara, bu harika iki deneyimi yaşatmaktı. TED Üniversitesi Çocuklar için Fırsat Eşitliği Topluluğu gönüllüleri, Anıtkabir turu ve müze gezisi boyunca çocuklara eşlik ederek bilgilendirmede bulundu.

Anıtkabir turunda, çocuklar topluluk gönüllüleri ve öğretmenleriyle müzeleri gezdi, Atatürk'ün kabrini ziyaret ederek karanfil bıraktı ve kendi perspektiflerinden Anıtkabir'i fotoğrafladı. TED Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu yönetim kurulu üyeleri ise çocukların fotoğraf çekimlerine yardımcı oldu. Bu aktivite sayesinde, çocukların gözünden ve kendi anlayışlarından Anıtkabir'i gözlemleme şansı bulundu.

Maden Teknik Arama Müzesi'ni de gezen minik öğrenciler, topluluk gönüllüleriyle birlikte müzeyi ve içerisinde yer alan tarihi fosilleri görme ve tanıma fırsatı edindi. Çocuklar için önce Anıtkabir'le başlayan, sonrasında müzede biten gezi bütün çocukların Anıtkabir'i tanımasında ve bilgilenmesinde öncü oldu. Topluluk başkanı Sıla Marangoz proje bitiminde, "Çocukların yüzlerinde gördüğümüz gülümsemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Atamızı ziyaret ettiğimizde çocukların yüzlerinde gördüğümüz sevgi ve heyecan paha biçilemezdi" dedi.

Çocuklar için Fırsat Eşitliği Topluluğu, eğitimde fırsat eşitsizliğine maruz kalan çocuklara bu tarz sosyal sorumluluk projeleri düzenleyerek yardım etmeye devam ediyor. Gönüllüleri ve çocukları buluşturarak birden fazla anlamlı projeye imza atıyor. Çocukların hayatlarına pozitif değişimler sağlamayı amaç edinen topluluk,  her alanda çocukların eşit fırsatlara sahip bir şekilde eğitim görmesi ve yetişmesi için çalışmalarına yeni projelerle devam etmeyi planlıyor.