fas

Event image fas
Event Color
  • Yellow New (#D7BA36)

Dr. Öğretim Üyemiz Gülçin Con Wright’ın Milano’da gerçekleşen European Feminist Research Conference‘daki Sunumu

Dr. Öğretim Üyemiz Gülçin Con Wright, 15-18 Haziran 2022 tarihleri arasında, 11.si Milano Üniversitesi’nde gerçekleşen European Feminist Research Conference için ‘‘Grandmothers to the Rescue: Challenges of Grandchild Care during the Covid-19 Pandemic’’ başlıklı bir sunum yaptı.

TEDU ELL Talks kapsamında Prof. Dr. Nevzat Kaya, "Beowulf, Orest ve Ödipus" başlıklı bir seminer verecek

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü olarak 2019 yılından beri düzenlediğimiz TEDU ELL Talks (TEDÜ İDE Buluşmaları) adlı akademik seminer dizisi kapsamında Prof. Dr. Nevzat Kaya, "Beowulf, Orest ve Ödipus" başlıklı bir seminer verecektir. 13 Mayıs 2022, Cuma günü 18:00'de çevrim içi yapılacak etkinliğe, görselde yer alan QR kodu üzerinden veya aşağıdaki linkten kaydolabilirsiniz:

İlgilenen herkesi etkinliğimize bekleriz.

Doç. Dr. Başak Ağın'ın Routledge Tarafından Yayımlanacak Son Kitabı Çıktı

Doç. Dr. Başak Ağın'ın Routledge yayınevi tarafından yayımlanacak son kitabı, "Posthuman Pathogenesis: Contagion in Literature, Arts, and Media,"  hakkında detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayınız.

Book Description

Doç. Dr. Başak Ağın, Çankaya Üniversitesi'nde "Natura Loquens: Mattertextuality and Posthuman Ecofeminisms" başlıklı bir konuşma yapacak

İngiliz  Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Başak Ağın, Çankaya Üniversitesi İngiliz  Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Edges: Seminar Series in English Studies" adlı seminer dizisi kapsamında 15 Nisan 2022, 12:30'da, "Natura Loquens: Mattertextuality and Posthuman Ecofeminisms" başlıklı bir konuşma yapacaktır. Öğrencilerimize ve meslektaşlarımıza duyururuz.

Zoom linki: https://zoom.us/j/6297056424

Okur-Yazar Buluşmaları: Barış Müstecaplıoğlu

Fantastik romanın Türk edebiyatındaki en önemli temsilcilerinden Barış Müstecaplıoğlu, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün "Okur-Yazar Buluşmaları" adlı söyleşi dizisine konuk oluyor.

19 Nisan 2021 Pazartesi günü 17:00'de Zoom üzerinden gerçekleşecek etkinliğe* katılmak için ell@tedu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Öğretim Üyemiz Dr. Taner Can TÜBİTAK Projesi Ekibinde

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Taner Can’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Edebiyatçının Gözünden #1: Çevirmenlik

EDEBİYATÇININ GÖZÜNDEN #1: ÇEVİRMENLİK

TEDÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, "Edebiyatçının Gözünden" başlıklı söyleşi dizisinin ilkinde Çevirmen, Editör ve Yazar Ferit Burak Aydar'ı ağırlıyor. Etkinlik, 3 Şubat 2021 Çarşamba günü, 15:30'da Zoom üzerinden gerçekleşecektir.

Katılmak için ell@tedu.edu.tr adresine başvurabilirsiniz. Etkinlik ücretsizdir.

Tüm TEDÜ mensuplarımızı etkinliğimize bekleriz.

---

Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülçin Con Wright, Şirin Tekeli Araştırma Teşvik Ödülü'nü Kazandı

SU Gender (Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi) tarafından 5 Aralık 2020'de düzenlenen, "Şirin Tekeli Ödülleri" sahiplerini buldu. Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Con Wright'ın, "Understanding the Experiences of Women as Grandmothers in Later Life in Turkey” başlıklı araştırma önerisi "Araştırma Teşvik Ödülü"ne layık görüldü.

2020 Ödülleri Hakkında Bianet'te yayınlanan yazı için: https://m.bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/235539-sirin-tekeli-kadinlari-cesaretlendirmeye-devam-ediyor

Spiritus Domus: The Decorum of Ecological-Ecesis by Creativity

Prof. Dr. Yusuf Eradam'ın "Spiritus Domus: The Decorum of Ecological-Ecesis by Creativity" başlıklı makalesi, Turkish Ecocriticism: From Neolithic to Contemporary Timescapes kitabında yayımlandı.

Kitabın resmi internet sayfası için lütfen tıklayınız.

Abone ol fas