Skip to main content

Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu Anısına

Prof Dr Erdinç Çakıroğlu Anısına



Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu, 2000 yılında Indiana Üniversitesinden doktora derecesini aldıktan sonra, ODTÜ’de öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı. ODTÜ Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (BİLTEMM) kurucu başkanlığını yürüttü. 2023 yılından itibaren TED Üniversitesinde görev yapmaya başladı. Yurtiçinde ve yurtdışında öğretmen eğitimi ve mesleki gelişim programlarında görev aldı. Yenilikçi eğitim uygulamalarının geliştirilmesine yönelik ulusal ve uluslararası nitelikte çeşitli projeler yürüttü. Ulusal öğretim programlarının geliştirmesinde görev aldı. Araştırma ve ilgi alanları arasında ilkokul ve ortaokul matematiğine yönelik öğretim tasarımı, STEM eğitimi ve tasarım temelli eğitim araştırmaları gelmektedir. 

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Matematik Eğitimi  
Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü 
Doktora: Indiana Üniversitesi, Eğitim Programları ve Öğretim

Hocamızı 1 Eylül 2024 tarihinde kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz.

Anma Mesajı Bırakın

One file only.
8 MB limit.
Allowed types: jpg, jpeg, png.


İşte İşte gurur duyduğum ilk göz ağrım sevgili oğlumun Erdinç Çakıroğlu'nun hayat bilançosu. Ardında kendini kalbinde yaşatan vefalı dostları ve yüzlerce öğrencileri. İşte onun hayatının bilançosu. Bana, "Dünyada en zor şey nedir?" diye bir soru sorarsanız, ben de size "Dünyada en zor şey, bir babanın ölen yavrusu ile ilgili bir yazı yazması" derim. Vefatıyla beni acılar içerisinde bırakan ilk göz ağrım Erdinç'i kaybetmenin verdiği acının tarifini sizlere yapamıyorum. Onun, bu anı sayfasına, hayatlarına dokunduğu değerli insanların anılarını okurken gözyaşlarım sele dönüştü. O kadar acılıyım ki tarif edemem. Bu güzel anıları okuduktan sonra benim de yavrum için bu sayfaya bir şeyler yazmam gerektiğini düşündüm. Ama o kadar acılıydım ki, önceleri kendimde yazma cesaretini bulamadım. Gözlerim doldu. Kelimeler boğazıma düğümlendi. Bir müddet ağladım. Sonra zorda olsa bütün cesaretimi toplayıp, 'ben de bir şeyler yazmalıyım' diye karar verdim.
Sevgili yorumcular, oğlumun yüreğinize dokunuşunu, hayatınızda ve usunuzda bıraktığı izleri o kadar güzel ifade etmişsiniz ki, yorumlarınız beni çok duygulandırdı. Acımı biraz olsun dindirdiniz. Bu duygu yüklü yorumlarınız, "Oğlum aramızdan ayrıldı ama arkasında kendini seven ve onu ömürleri boyunca unutmayacak yüzlerce eğitim neferini, bana miras olarak bıraktı," diye kafamda izler bıraktınız. Sizler, yorumlarınız ile acılarıma derman oldunuz. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. ODTÜ ve TED üniversitelerinde düzenlenen "Prof Dr Erdinç Çakıroğlu'nu Anma Töreninde" gördüm ki onu kalbinde yaşatan binlerce seveni varmış. Bundan dolayı oğlum ile duyguların en güzelini yaşadım.
Anma törenlerinde, Erdinç ile olan anılarını anlatan üniversite yöneticileri, akademisyen arkadaşları, anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan öğrencileri, oğlumun özelliklerini karşısındaki topluluğa aktarırken üzüntülü olduklarını vücut diliyle ifade ediyorlardı. Konuşmacılardan ve konuşma fırsatı bulamayan ellerinde mendille gözyaşlarını silen yüzlerce öğrenci tek yürek olup, oğluma son görevlerini yapıyorlardı.
Erdinç'in eğitim topluluğu üzerinde bıraktığı kıymetli, naif, sevecen, hoşgörülü, yardımsever, kendini eğitime adamış özellikleri ile ilgili anı anlatılarını dinlerken, ağlayarak oğlumla gururların en güzelini yaşadım.
Siz sevenleri, benim aklımda şu duygunun yerleşmesini sağladınız. "Oğlum Erdinç ölmedi. O sevenlerinin kalplerinde yaşıyor. Bir gitti ama bin geri döndü. Sevgili Erdinç gönüllüleri, iyi ki varsınız. Oğluma verdiğiniz değerden dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Erdinç sevenleri gönlüme hoş geldiniz.
Ben eğitimci yazar Fazıl Çakıroğlu, Erdinç Çakıroğlu'nun babasıyım. Oğlum ile ilgili "OĞLUM ERDİNÇ" adlı bir kitapçık oluşturmaya başladım. Sizler de, oğlum Erdinç ile ilgili değişik anı ve duygularınızı "fazilcakıroglu@gmail.com" dan bana iletirseniz, seve seve kitapçığıma eklerim. Selam ve sevgilerimle 

Fazıl Çakıroğlu
Bir öğrencimin tez savunmasında yüz yüze tanıştım Erdinç Hocamla. Müthiş bir insandı. Yine bir öğrenci dergisinde yolumuz kesişti. Öğrencilerim kendisi ile röportaj gerçekleştirdi. Güzel insanlar erken gidiyor galiba. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum. 

Tevfik İŞLEYEN
Değerli Erdinç Hocam, Yokluğunuza inanmak çok güç, fakülteye adım atmakta zorlanıyorum. Sizin gibi hümanist bir insanla, güler yüzlü, sakin, destekleyici, profesyonel bir yöneticiyle çalışmış olmanın mutluluğu ve bir o kadar erken vedalaşmanın üzüntüsü ve hala şoku içerisindeyim. Huzurla uyuyun, sizi hep sevgi, saygı ve özlemle anacağım. Canim Jale Hocam, oğlunuza, size ve ailenize sabırlar diliyorum. 

Sibel Akın-Sabuncu
Değerli hocam, Bir süre sizinle çalışma ve hatta yardımcılığınızı yapmak onuruna erişen biri olarak bu kadar kısa sürede diğerleri gibi bana da kattıklarınızı bir bilseniz. Naif kişiliğiniz ve bununla birlikte vizyoner mesleki görüşleriniz temas ettiğiniz her bir insanda derin izler bıraktı.
Umuyorum bu kazanımları daha da ötelere taşıdığımızı izleyebilir ve huzurlu olursunuz. 

Olcay Yılmaz
Canım hocam, yokluğunuza inanmak ve alışmak o kadar zor ki...Sizin için söylenecek o kadar çok şey var ki...Tüm öğrencilerinizin arkasındaki sonsuz güvendiğimiz bir dağdınız siz, her zaman güler yüzünüzle bize destek oldunuz, sorunlarımızı çözdünüz. Varlığınız bize her zaman güç verdi. Öğrenciniz olmak harika bir duygu...Fakat şu anda tüm sevenleriniz gibi bende derin bir acı içindeyim. Siz hep bizimle olacaksınız, size her zaman minnettarız. Sizi hiç unutmayacağım, ruhunuz şad olsun canım hocam 

Reyhan TEKİN SİTRAVA
Canım Erdinç Hocam, Tez danışmanım olmanız için kapınıza gelirken duyduğum heyecanı hala hatırlıyorum. Sizin benim danışmanım olmanız, eğitim hayatımdaki en büyük gururumdu. Kapınıza her gelişimde aynı heyecanı yaşadım ve her çıkışımda da aynı şaşkınlığı; bu kadar donanımlı iken aynı zamanda nasıl bu kadar alçakgönüllü, naif, içtendiniz. Tez sürecimde birçok sorunum oldu, ama tek bir defa bile çözüm üretmekten rahatsız olmadınız. Her birine aynı içtenlikle çözüm buldunuz. Ve şimdi görüyorum ki herkese aynı özenle yaklaşmışsınız, inanamıyorum...
Attığım akademik adımlarda "seve seve" yanımda olmuştunuz, öyle demiştiniz... Sizden çok şey öğrendim, hiçbirini unutmadım, unutmayacağım. Size hayranlığım hep devam edecek. Ve bu mesleği sizden öğrendiğim ahlaki değerlerle yapacağım. Bunu yaparken de sizi hep anacağım. Size söz... 
Eşinize, oğlunuza ve tüm sevenlerinize sabır diliyorum. Yattığınız yer sizi incitmesin hocam... 

Zülal Melek
Erdinç canım kardeşim, senin için anma yazmak ne kadar zoruma gidiyor bilemezsin. Hasanoğlan Öğretmen Lisesinde 6 yıl aynı sınıfta okuduk, en iyi dostumdun, frekanslarımız aynıydı, birlikte büyüdük, çoğu kararlarımızı birlikte verdik, aynı dersaneye gittik, okul yıllığını sponsorlar bularak birlikte yaptık,üniversite tercihlerini birlikte oluşturduk, tercihlerimden birisine hukuk yazmamı sen istedin. Dostluğumuz hiç bitmedi. Çok öngörülü, kibar, iyi kalpli, dürüst, güler yüzlü biriydin. Seni hep güler yüzünle anımsayacağım. Rahat uyu canım kardeşim. 

Av. Yaşar Kömürcü
Canım Erdinç Abim, ne kadar gurur duydum seninle ne kadar iftihar ettim bilemezsin. Senin kadar olmasak da bir akademisyen olarak izinden gidenlerden olmak bile onur verici. Yokluğunu anlamlandirmak, gidişine inanmak çok zor. Haberini aldigim gun inanamadiğim gibi bugun hala şok icindeyim. Ölüm elbet kimseye yakismaz ama sana hic yakismadi be abim. Keşke diyorum seni daha çok görseymişim, daha çok sohbet etseymişim. Ne çok sevenin varmış ve ne şanslilarmiş. Hem tıpki Fazıl dayım gibi mukemmel bir ögretmen hem de alanında son derece yetkin bir akademisyen olmuş olmana taniklik ediyorum. Ardından buyuk bir acı ve seninle calisma firsati bulan öğrencilerine, asistanlarina, meslektaşlarina ve biz ailene buyuk hasret biraktın be abim. Yüce Rabbim huzur icinde yatmayi nasip etsin sana. 

Doç. Dr. Seçil Hirik
Çok değerli bir hoca, mükemmel bir insan, büyük kayıp..1 Eylül 2024.. Hiç inanasım gelmiyor, o kadar genç yaşta kalp krizi.. Hayaller, planlar, programlar ve hayat.. En son mayıs ayında telefonla görüşmüştük, sesi hep kulağımda.. Bir söyleşi planlandık, eğitimin gidişatı konusunda konuşurum demişti, ama önceden haberleşip ona göre gün ayarlayacaktık. Mayıs ayındayız daha çok hocam, eylül ayı gibi başlarız. Ben sizi bilgilendirir, programınıza göre günü ayarlarım, demiştim. Eylül ayı geldi, hocam yok.. Mekanınız cennet olsun, sizi hiç unutmayacağız.. Canım Jale Hocam, oğlunuz ve ailenize sabırlar diliyorum. 

Deniz Mehmetlioğlu Demirkıran
Kıymetli Erdinç Hocamız, 28 Mart 2024 tarihinde bizlere 21. yüzyıl eğitim anlayışınızla aktardığınız bilgiler bizim için çok kıymetli. Topluluğumuza sunduğunuz katkılar ve verdiğiniz sonsuz destek için size minnettarız. Matematik eğitimine olan katkılarınız, etkinliklerimize gösterdiğiniz anlayış ve her önerimizi büyük bir içtenlikle karşılamanız bizler için unutulmaz bir değer taşıyor. Eğitim ve öğretim yolunda ilerlemek isteyen arkadaşlarımız, bizlere kazandırdığınız eğitim anlayışını daima hatırlayacak. Matematik eğitimi camiası, çok değerli bir eğitimciyi kaybetti. Derin üzüntü içindeyiz. Erdinç Çakıroğlu hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun. 

TEDU Maths-Up Topluluğu
Erdinç Canım Abim, Küçüklüğümden beri çok iyi tanıdığım ve bir o kadar sevdiğim özellikle zekasına hep hayran kaldığım canım abim. Seni düşünürken, hiç Bilmediğin Fortran bilgisayar dilini (aynısını Lotus 123 de de yaptık) sırf beni ders çalıştırmanı istedim diye bir hafta gibi kısa sürede öğrenip iki günde de bana anlatıp 90 puan ile geçmemi sağlayan koca yürek olarak hatırlayacağım. O zaman demiştim ki kendi kendime hem zeki olmak hem alçakgönüllü olmak hem naif olmak bütün bu güzel özellikler hocamda birleşmiş. Çok mutlu oldum, iyi ki seni tanımışım iyi ki seni sevmişim. çok erken gittin. Ülkemiz için çok önemliydin, çok şeyler öğretecektin daha. Seninle vefat etmeden 10 gün önce konuşmuştuk, iyi ki konuşmuşuz ama hiç veda gibi gelmemişti bana. Matematiğe değer katan koca yürek hakkını helal et, emeğin var üzerimde. O taraftaki sevdiklerimizi bul onlara sarıl selam söyle bizden. Kocaman sevgiler gönderiyorum sana. 

SELÇUK YILDIZ-SSB Tusaş
Değerli Hocam, Bu kadar kısa sürede bu denli bir etki bırakmanız ve aniden aramızdan ayrılmanız bizi çok derinden etkiledi. İnsan sevdiği ve saygı duyduğu bir kişiyi kaybedince yalnız geçmişteki yaşantılara bakıp üzülmüyor, gelecekte neler yapabileceğimiz ve o yapılabileceklerin yapılamamasına da üzülüyor. Mekanınız Cennet olsun. 

Semih Ekin
Büyük bir değerimizi, büyük bir insanı kaybettik. Derin üzüntü içindeyiz. Jale Hocam’a, Mert’e, Değerli Çakıroğlu Ailesine ve bilim dünyasına başsağlığı diliyorum… Kişilik olarak, dürüst, saygılı, nazik, alçakgönüllü ve güleryüzlüydü. Vizyoner, yenilikçi, çalışkan ve üretken bir bilim insanıydı. Öğretmenlik mesleğine ve öğretmen eğitimine büyük bir tutkuyla bağlıydı. Ülkemizde son 20-25 yıldan bu yana giderek güçlenen Matematik eğitimi alanının seçkin temsilcilerinden birisiydi. Yaşamının en zengin ve en üretken evresinde kaybettik. Daha, uzun süre hizmet etme heyecanı ve kapasitesi vardı. Bundan böyle, örnek insani özellikleri, nitelikli proje ve yayınları, yetiştirdiği öğretmen ve bilim insanları yoluyla yaşayacak ve bir düşünce insanı olarak uzun yıllar eğitim sistemimiz üzerinde etkili olacaktır.
Değerli Erdinç Hocam,
İnsanlığa kattığın tüm değerler için şükranlarımı sunuyorum. Seni her zaman sevgi, saygı ve özlemle anacağız… Mekanın cennet olsun… 

Prof. Dr. Yüksel Kavak
Ölümünle bizleri derin üzüntülere sevk eden aynı havayı teneffüs etmekten gurur duyduğum, başarı ile yeri doldurulamayacak övünç kaynağı sevgili Erdinç. 43 yıl önce hayatı yeni yeni anlamlandırmaya çalıştığımız günlerde yolumuz Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Lisesi 1/D sınıfında kesiştik. Çalışanklığını, beyfendiliğini daha o yaşta bizlere göstermiş olman seni ne kadar sevdiğimi anlatmaya yeter mi bilmem ama senin için çok uzaklardan kalbin atığını bilmen umuduyla sana Allahtan rahmet tüm tüm sevenlerden rahmet dilerim. 

Tuncay ARABACI
Erdinç Hoca ile üniversitemizin tanıtım döneminde yakın çalıştık. Tüm aramalarıma ve mesajlarıma sakinlikle ve sabırla yanıt verdi. Bir kez ah, bir kez of dediğini duymadım. Bizlerin telaşını hep dinginlikle karşıladı. Hocamızı her zaman uyumlu ve yetkin kişiliği ile hatırlayacağım. TED Üniversitesi dekanlığı boyunca karşı çıktığı bir şeye şahit oldum. Daha doğrusu ricacı olduğu demeliyim. O da Eğitim Fakültesi mezuniyet töreninin saatiydi. O saatte oğlu gelecekti ve saatin değişmesini istedi. Çünkü Erdinç Hocam için aile her şeydi. Bu duruşunu hiç unutmadım. Bu duruşun ne kadar kıymetli olduğunu şimdi bir kez daha anlıyorum. Son videosunu ve fotoğrafını çalışma arkadaşım Bülent ile beraber çektik. Fotoğrafı beğendiği için profil yaptı ve bana tam 3 kez teşekkür etti. İnce bir insandı. Sevmediği ya da istemediği şeyleri söylerken bile sizi kırmamak için çaba gösterirdi. O kadar seveni varmış ki vefat haberi yüzbinlere ulaştı ve sayısız taziye mesajı aldık. Mahcup olacağı kadar çok sevgiyle uğurlanıyor hocam. Hayatına girmiş herkeste bıraktığı izlerle hatırlanacak. 

Demet Çıkı / TED Üniversitesi Kurumsal İletişim Uzmanı
Değerli hocam, Sizinle yalnızca bir yıl gibi kısa bir süre çalışmış olmamıza rağmen, bıraktığınız iz ve öğrettikleriniz gerçekten çok kıymetli. Sizden öğrenecek daha çok şeyim vardı; keşke aramızdan bu kadar erken ayrılmasaydınız. Heves kırmayan, her zaman motive eden harika bir hocaydınız. Dilerim, bizler de bir gün sizin gibi anılırız. 

F. Zehra Ünlü Kaynakçı
Erdinç hocamızla, TED Üniversitesi’nin yılbaşı organizasyonunda, göreve yeni başlayanların takdimi esnasında ilk defa tanıştık ve zannediyorum ilk ve tek aynı karede bulunduğumuz bu fotoğrafı çektirmiş olduk. Birkaç hafta sonra da hocamızın TED Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Dekanı olarak atanmasıyla da yakın mesaimiz başladı. Kısa sürede profesyonelliği, araştırma yetkinliği, vizyonu ve yönetsel kabiliyeti ile tüm fakültenin saygısını kazandı ve araştırma odaklı akademi vizyonunu herkesin benimsemesini sağlayarak fakülteye ivme kazandırdı. Bir önceki kurumumdan istifa ederek TEDÜ mensubu olduğumda veya kariyerimin herhangi bir aşamasında bana nasıl bir dekan yönetiminde çalışmak istersin diye sorsalar; kişisel, akademik ve mesleki tüm açılardan Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu’nun taşıdığı özellikleri tarif ederdim. Bizler şanslıydık, tarife ihtiyaç kalmadan böyle bir dekanımız vardı ve vizyonuna bizleri de ortak etmişti. Yan yana yürünen yolumuz kısa olsa da fikirlerini hayata geçirmek üzere atılan her adım o yola döşenen yeni taşlar olacak ve hocamızın yolu ebediyete uzayacaktır. Mekânın cennet olsun sayın hocam. (Fotoğraftakiler soldan sağa; Dr. Ufuk Balaman, Dr. Elif Burhan Horasanlı, Prof. Dr. Oya Yerin Güneri, Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu – 22.12.2023) 

Ufuk Balaman
Erdinç düzeyinde çok az insan tanıdım. Birlikte dünyayı anlamaya çalışma sohbetlerini çok severdim. Eğitim alanındaki fikirlerini hep takip ettim. Kalbimde hissettiğim kişiler arasındadır. Öldüğünü kabul etmiyorum 

Mustafa Tepe
Neredeyse bir sene önce fakültemize yeni bir Dekan Hoca geleceği haberini alınca "Acaba nasıl bir hocadır?" diye merakla bekliyorduk Erdinç Hocayı. Çok kısa bir zaman içinde Erdinç Hocayı çok sevdik. Göreve ilk başladığı zaman bir Cumartesi akşamı biz araştırma görevlilerine yönelik yaptığı Zoom görüşmesini unutmayacağım. Biz çok ince düşünceli, naif bir hocayı kaybettik. Yattığınız yer sizi incitmesin Hocam. Mekanınız cennet olsun. 

İlayda Şahin
Hasanoğlan Atatürk Öğretmen okulunda 4 yıl aynı sınıfta okuduk. 12 yaşımızda başlamıştık okula. Sınıfımızın en başarılı öğrencileri arasındaydı. İçimizi yaktı. 38 yıl oldu okulumuzu bitireli ama hiç kopmadık birbirimizden. Hasanoğlan Atatürk Öğretmem Okulu mezunları derneğimizin genel sekreteriydi. Onurumuzdu, gururumuzdu her yerde ismini ve ünvanını gururla kullanıyorduk ışıklar içinde uyu kardeşim. Seni asla unutmayacağız. 

Erol Duyar
Hasanoğlan ATATURK ÖGRETMEN LISESINDEN SINIF ARKADAŞIM KARDEŞIM.BU AYrigin biz sinif arkadaşlarimizi cok uzdu.sana Allahtan rahmet dilerkenailene sevenlerine vebiz hasanoğlan Ataturk ögretmen okulu camiasina TED KOLEJI MENSUPLARINA BAŞSAĞLIGI DILEKLERIMI SUNUYORUM. 

Metin Yıldızhan
Erdinç Hoca benim Hasanoglan Atatürk Öğretmen Lisesinde bir devre altımdaydı. Mezuniyet sonrasında, yıllar sonra birimiz ODTÜ'de birimiz Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyesi olduk. Bizler eğitim alanında çalışan akademisyenler olarak akademik toplantılarda bir kaç defa biraraya geldik. Cok ilginç bir şekilde bu ender karşılaşmalarımızda ne o beni ne de ben onu hatirlayabilip tanisikligimizi birbirimize söyleyemedik. Oysa ki Bizim sınıfa Karsli hemsehrilerinin yanına gelirdi. Birlikte okul nöbetleri tuttuk özellikle mutfak nöbetini hatırlıyorum. Ölümünden sonra Hasanoglan grubunda o yıllardaki ve okul buluşmalarındaki fotoğrafları paylasilinca şaşkınlıkla ve üzülerek icim aciyarak hatırladım. Allah rahmet eylesin okul yillarinda da çok sakin ve başarılıydı. Ne güzel uğurlanıyor sevgiyle, saygıyla. Jale Hocaya, anne ve babasına evladına ve siz sevenlerine yokluğunda dayanma gücü ve sabır diliyorum. 

Prof. Dr. Hünkar KORKMAZ
Sevgili Erdinç hocamızın genç yaşta kaybını büyük üzüntü ile öğrendim. Değerli Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Işıklar içinde olsun. 

Prof. Dr. Mustafa Gökler, ODTÜ Emekli Öğretim Üyesi
Yüksek lisans ve doktora tez danışmanım, çok Değerli Erdinç Hocam'ın öğrencisi olmak, kendisiyle birlikte çalışmak büyük bir şanstı benim için ve bunu her geçen gün artarak hissediyorum. Canım Hocam’dan hiçbir yerde öğrenemeyeceğim, çok değerli ilke ve değerleri öğrendim ve bu ilke ve değerleri elimden geldiğince yaşatmaya çabalayacağım. Tek avuntum, Canım Hocam’ı kısa bir zaman önce görebilmiş olmak, sesinin hala kulaklarımda olması. Son görüşmemizde beni sabırla dinlemesini, bana yol göstermesini ve bir nefes olmasını hiç ama hiç unutmayacağım. Çok Değerli Canım Hocam’ı çok özleyeceğim. Işıklar içinde huzurla uyusun. 

Mehtap Kuş
Akademik hayatımda bana rehberlik eden, bilgi ve tecrübeleriyle beni her zaman cesaretlendiren, yüksek lisans ve doktora sürecimde danışmanlığını onurla taşıdığım Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu hocamı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisi, akademik başarılarımın temelinde yer alan, hem bir bilim insanı hem de bir büyüğüm olarak örnek aldığım biriydi. Onun açtığı yolda, bilim dünyasına katkı sunmaya ve hocamızın adını yaşatmaya devam edeceğim. Mekânı cennet olsun. 

Bilal Özçakır
Sevgili hocam, 1 Eylül'de doğum günümde hem de bir pastanın üstündeki mumlara üflediğim saatte siz son nefesinizi vermişsiniz. Az sonrasında ölüm haberiniz geldiğinde inanamadım. Son nefesime kadar ya da aklım yitene kadar sizi unutmam mümkün değil. Bu satırlar sizin bendeki yerinizi anlatmaya yetmez.. Yüreğinde ateşler yanan eşiniz Jale hocamızın, oğlunuz Mert'in (onunla aynı yaştayken babasız kalmıştım), annenizin, babanızın, kardeşinizin ve diğer herkesin başı sağ olsun. Anılarımızda ve dualarımızda yaşayacaksınız. 

Fadime Ulusoy
ODTÜ Eğitim Fakültesinde saygı duyularak dinlediğim yegane hocamdı. Hepimizi güler yüzü ve mutevazı kişiliği ile her konuda desteklerdi. Hocaların hocası nurlar içinde uyu... 

Şerife
Değerli Erdinç hocam. Doktora sürecinde hem derslerinizde hem de doktora tez jürisinde deneyimlerinizden yaralanma şansım oldu. Sizin gibi bir değerin gidişine inanamıyorum sanki gerçek değil gibi. Her gidiş erken denilir ama sizin gidişiniz bizler için gerçekten çok çok erken. Daha mayıs ayında metametik egitimi gününde diğer etkinlik planlamalarıdan bahsetmiştiniz. Mekanınız cennet olsun. Yaptıklarınız, matematik eğitimine katkılarınızla yaşayacaksınız. 

Şule Şahin Doğruer
Biz Erdinç Hoca ile bir çok ortamda birlikte çalıştık. Fakat son yıllarda birlikte (Prof. Dr. Şenol Dost Hoca ile ) organize ettiğimiz “Matematik Eğitimi Günü Ankara (MEGA)” dolayısıyla daha fazla bir araya geldik. 2024 de onun sayesinde TED Üniversitesinde düzenleme fırsatı bulduk. Ayrıca TED Üniversitesine Dekan olarak atanmasına üniversite ve özellikle Matematik Eğitimi Anabilim Dalı adına çok sevinmiştim. Fakat dünya işte...bazı şeylere fırsat vermiyor. Çok üzgünüm. Çok iyi bir bilim adamı, tam bir centilmen, “hayır” kelimesini az kullanan bir insandı. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. 

Prof. Dr. Ahmet Arıkan
Sayın Hocam, birçok seveniniz gibi ben de bilsem bu veda bu kadar yakında ve ani, geçen bu kısacık tanışıklığımızda sizden, engin bilgi ve tecrübelerinizden, insani duruşunuzdan daha fazla istifade etmenin yollarına bakardım. Siz gibi bir yönetici, bir bilim insanı ile aynı kurumda çalışma şansı elde etmiş olmak müthiş bir ayrıcalık... El verdiğiniz tüm öğrencileriniz, ışık olduğunuz tüm çalışma arkadaşlarınız, geride kalan güzide ailenizin tüm üyeleri devrinizi daim kılmaya çalışacağız. Ruhunuz şad olsun, Allahaısmarladık Hocam. 

Arzu Kanat Mutluoğlu
Kıymetli Erdinç hocamızı kaybetmenin derin hüznü içindeyim. Bu erken gidiş bizi çok üzdü. Hocamız güleryüzü ve nezaketi ile hem çalışma hem de ders ortamında her daim örnek olmuştur. Eşi Jale hocama, oğluna ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. 

Seçil Yemen Karpuzcu
Öğretmenliği 20 yıldır, gerçekten severek yapıyor olmamın başlıca sebeplerinden biri Erdinç hocam…Başta insanlığı, akademik donanımı, yol göstericiliği, güler yüzüyle benim gibi pek çok öğretmene ilham kaynağı oldu. Artık yetiştirdiği öğretmenler aracılığıyla da başka hayatlara dokunmaya devam edecek… Mekanı cennet olsun 

Zeynep Aydın Ünal-EME 2003 mezunu
Erdinç’in Babası emekli öğretmen Fazıl Çakıroğlu meslektaşım, komşum, samimi arkadaşım. Sohbetlerimizde zaman zaman birbirimize evlatlarımızı anlatırdık Erdinç’i Fazıl Beyden çok dinledim , ayrıca tanıştımda, çok güzel bir insan, çok başarılı eğitimci ve bilim adamıydı. Fazıl Bey gurur duyduğu Erdinç’i anlatırken söylediği şu sözü hiç unutamam “Erdinç’e her yönden kendimden daha fazla güvenirim” Nur içinde yat Erdinç, Başınız sağ olsun Fazıl Bey, Gülendem Hanım 

Mithat Köksal
Hayatta iki tür hocadan dolayı derste susarsınız: ya onlara duyduğunuz derin saygıdan ya da korkudan. Siz, her zaman büyük bir saygı duyduğumuz, kendimizi güvende hissettiğimiz ve rahatça konuşabildiğimiz bir yönetici oldunuz. Güzel bir insan olarak bize örnek olduğunuz için minnettarız. Gittiğiniz yerin cennet olmasını dileğiyle... 

Münevver İlgün Dibek
Kıymetli Erdinç hocam, bir öğretmen olarak bir çok projede birlikte çalışmaktan onur duydum. Mesleğime katkınız o kadar büyük ki… Fikirlerime verdiğiniz değeri kibar yaklaşımınızla hep belli ettiniz. Sorularıma yanıt bulduğum akademisyen olmasından dolayı çekinmeden arayabildiğim çok kıymetli bir insandı. Her irtibat kurmamda dahil olmamı istediğiniz çalışmalara koşarak geldim. Her birinden de yeni bilgilerle, kişiliğinize olan hayranlığımla sizi örnek olarak ayrıldım. İyi ki sizi tanıdım. Yolum kesişti. Matematik eğitimine kattıklarınızla hep yaşayacaksınız. 

Seda Faydacı Sünker
Çok değerli bir bilim insanını erken yaşta kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Matematikçiler Derneği yonetiminde 3 donem birlikte görev yaptık. Dünya beyefendisi hocam ışıklarda uyusun. Eşi Jale hocama ve oğlu Mert'e başsağlığı ve sabır diliyorum. Camiamızın başı sagolsun 

Senai Arli
Sevgili Erdinç Hocam, 14 yıl önce doktora tez savunma sınavımda juri üyesi olmanızla kesişmişti yollarımız, sonrasında da meslektaş olarak farklı çalışmalarda sizinle bir araya gelme şansı buldum. İnsancıl yaklaşımınız, derin akademik birikiminiz, sakinliğiniz ve naifliğinizle her zaman fark yaratan bir bilim insanıydınız. Mekanınız cennet olsun, sizi çok özleyeceğiz... 

Gülçin Tan Şişman
Sevgili Ağabeyim! Hakkında yazılanları okuduğumda çok duygulandım ve gururlandım. Ben zaten seninle kardeş olduğum için hakkında yazılanları çok öncelerden biliyorum ve yaşadım. Sen bu eğitici bayrağını canım babamız kahramanımız Emekli Öğretmen Fazıl ÇAKIROĞLU'ndan devraldın ve çok yukarılara çıkarttın. Güler yüzünü ve şefkatini fedakar, sevecen birtanecik annemiz Gülendam ÇAKIROĞLU'ndan aldın çok ilerilere taşıdın. Gördüm ki bir çok gönüle dokunmuşsun. Her dokunduğun gönülde yaşadığını görmek acılarımı hafifletiyor. Ama yerin bende çok büyük... Ağabeyim, yol gösterenim, öğretmenim, danışmanım, koruyucum... Ne desem az... İyiki vardın, Hep var olacaksın.. 

Emekli Öğretmen Albay Murat ÇAKIROĞLU
Değerli hocamızdan hiç ders almamıza rağmen hep bizlere yol gösterdi, danışmanlık yaptı. Güler yüzlü güzel insan Allah rahmeti ile muamele eylesin. Kıymetli eşi Jale hocamıza ve ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. 

Necmettin Yumuşak ODTÜ BED2002
Ah be Erdinç hocam. Hala konduramıyorum, bu kadar değerli bir bilim insanını erken kaybetmek. 8 senelik ODTÜ Eğitim Fakültesindeki görev süremin 5 senesinde sizin dersinizde yer almak yardımcı olmak, birlikte çalışmak... :( İyi ki sizin gibi nazik, güleryüzlü, çalışkan hocamla tanışmışım. Duruşunuzla, karakterinizle bir çok öğretmene ve akademisyene örnek oldunuz yol gösterdiniz. Çok erken kaybettik sizi. Mekanınız cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Sizi hep güzel hatırlayacağız, başımız sağolsun 

Aykut Bulut
Sarı çocuk, 
Senin buralara geleceğini bilirdik de
Bizi bu kadar erken bu bırakıp gideceğin aklımıza gelmezdi..

Ardından, bizimle paylaştığın çocukluğunu yazmak ne kadar acı bilemezsin.
Boğazımdaki acı “gittiğini” söylemese
Gözümde canlanan o sarı çocuğa dokunacağım..

1981 baharı,
Nedense o hafta evci çıkmadın
Amfi tiyatronun ardında tel örgünün altın çıkıp tarlalara vurduk kendimizi.
Çocukluk işte.
Tavlı toprak yeni ısınıyor,
Buğdaylar da bizim gibi hayatın ilk evresinde güneşe sevdalı.
İçi çaydan renk değiştirmiş plastik bardağa koyduğun reçeli 
Çeşme başında bayat ekmekle yedik.
Sonra askeri vericilere doğru devam ettik
Bozkırda yaşama direnen bir çalı çıktı önümüze tepeye tırmanırken
Cebinden çıkardığın kağıt kelemle 
Bunun adı “BODUR ÇALI” olsun diye heyecanla yazıp dikenine astığın belleğime kazınmış..
İnsan beyni çok tuhaf be sarı çocuk
43 yılı öncesini daha yeni yaşamış gibi önüne koyuyor..
Bodur çalı’yı büyük harflerle yazdım
Çünkü sen de büyük harflerle yazmıştın.

Diyorum ki Erdinç,
Yeri hala hafızamda.
Gitsem
Hala direniyor mu ki? 

Bayram Vural
Yüksek lisans ve doktora tez danışmanım, nikah şahidim ve akademik kariyerimde iz bırakan çok kıymetli bir akademisyendi. Erken ve ani kaybı, öğrencisi olmuş, olan, birlikte çalışmış ya da yolu bir şekilde onunla kesişmiş herkes üzerinde derin bir tesir bıraktı. Bugün onu son yolculuğuna uğurlarken, etrafımdaki kalabalığın büyüklüğü ve onu anlatan her cümlede geçen ortak yorumlar, Erdinç Hoca'nın ne denli özel bir insan olduğunu bir kez daha gösterdi. Bilgisi, ilkeli duruşu, samimi ama mesafeli iletişimiyle bizlerde her zaman hayranlık uyandırdı. Erdinç Hoca, benim için akademik hayatımın yol göstericisi ve 20 yıl öncesine dayanan ODTÜ asistanlık yıllarımın en değerli parçasıydı. Onunla çalışmak, sadece akademik bir yolculuk değil, yol göstericiliği, dinginliği ve anlayışıyla hepimize örnekti. Kendisinin eksikliğini her daim hissedeceğiz. Işıklar içinde uyusun, yattığı yer incitmesin... 

Gönül Kurt Erhan
Hoca nasıl olunur ondan öğrendim ben. Nasıl öğrenciye zaman ayrılır, sabırla dinlenir, yol gösterilir, teşvik edilir, cesaretlendirilir… Her hafta giderdim yanına en az bir saat yaptıklarımı anlatırdım, gelmeden gönderdiğim taslak üzerinden konuşurduk, fikir verirdi, her konuda o kadar bilgiliydi ki hayran kalırdım yanından her ayrıldığımda. Bir kere sert konuşmamıştır, söyleyeceğini sakin bir şekilde söyler, yoluma ışık olur gerisini bana bırakırdı. Bizim evde eşimle kendi aramızda işini çok iyi yapan birini görürsek “Erdinç hoca gibi” deriz deyim gibi bişey.. Nerde görsem mutlu olurum, gururla benim hocam derim, öğrencisi olmayanların hafif kıskançlığını hisseder ne kadar şanslı olduğumu düşünürüm hep.. Bi kere öğretmenler gününde mesaj atmıştım bana iyi ki varsın demişti asıl siz iyi ki vardınız, iyi ki bu dünyaya sizin gibi bi eğitimci, her şeyden önce bir insan geldi çok erken gittiniz belki ama nicelerinin yapamayacağını kısa ömrünüze sığdırdınız. Çok çalışkan ve başarılı olmanızın yanında ailenize çok önem verirdiniz bana da aile önemli onlardan çalma mutlaka zaman ayır ailene demiştiniz. Öğütleriniz kalbimde, öğrettikleriniz aklımda hiç unutulmayacaksınız. İyi ki vardınız canım hocam 

Mutlu Pişkin Tunç
Sevgili Erdinç mekanın cennet olsun. Dönem arkadaşım en son ODTÜ mezunlar gününde bi araya gelmiştik. Efendi canayakın çalışkan biriydin, haberi sosyal medyada gördüm ve şok oldum. Erken gittin be Erdinç ışıklar içinde uyu. 

Necati KEKEÇ
Çok Sevgili Erdinç Hocam, Benim saygın meslektaşım, engin rehberim, neşeli dostum, seni hiç ama hiç unutmayacağım. Bilimler Akademisiyle başlayan maceramız, yıllar içerisinde mesleki dayanışmayla güçlendi, MEET'deki eşsiz birlikteliğimizle taçlandı. Güzel ülkemizin en büyük kayıplarındansın, gidişini kabullenmekte hepimiz çok zorlanacağız. En kalbi hislerimle, sevgili Jale Hocama ve sevgili Mert'e sabırlar diliyorum. 

Demet İkinci
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalan tüm sevdiklerine sabır sağlık ve huzur versin. Üzgünüm. Saygılarımla. 

Hasan Basri Şenal
1994 sonlarında Bilkent üniversitesinde yurtdışı öncesi dil kursunda tanışmıştık. 30 yıl olmuş. Sonrasında ODTÜ'de devam ettirdik arkadaşlığımızı, dostluğumuzu. Indiana üniversitesini bana önerdi, oraya doktora çalışmaları için gittim. Naif, saygıdeğer, soğukkanlı, beyefendi, çözüm odaklı ve dost kişiliğiyle tanınacak. İyi bir bilim insanını ama ondan da öte cidden bir "insanı" kaybettiğimizin farkındayım. Ruhun şad, yolun huzurlu olsun güzel insan. 

Prof. Dr. Kerim Gündoğdu
Sevgili Erdinç Hocamızı yitirdik… Çok şaşkınız, çok üzgünüz… MEET’in kurulmasındaki heyecanı, güle oynaya “Matematiği nasıl daha iyi öğretiriz?”i dert edinişi, MEET_UP’larda iş yoğunluğundan gerildiğimizde bizi neşesiyle ve enginliğiyle rahatlatışı… Biz bir hoca, bir dost kaybettik. Ülkemiz bir aydın bilim insanını kaybetti. Neşen, dostluğun, rehberliğin, samimiyetin bize miras kaldı sevgili Erdinç Çakıroğlu. Henüz anı olmasını kabul edemediğimiz eşsiz dostluğun önünde saygıyla eğiliyor, Sevgili Jale hocamıza ve oğlu Mert'e sabır diliyoruz. 

Matematik Eğitimi Etkileşim Topluluğu (MEET)
Katıldığım bir çalıştayda tanışma fırsatı bulduğum ve birçok matematiksel etkinlikte önemli paylaşımlarından yararlandığım değerli Erdinç Hocam ile ilgili paylaşımları gördükçe ne kadar çok yaşadığımızın değil, hayata ne kadar anlam katabildiğimizin önemini bir kez daha anladım. Huzur içinde olması dileğiyle… 

Eda ÖZKAN
Bizlere her zaman örnek oldunuz. 2005 yılında henüz hazırlıktayken oryantasyon eğitiminde ilk tanımıştım. Sonra lisans, yüksek lisans herzaman derslerinizden çok şey öğrendim. İyi bir insan ve örnek bir akademisyendiniz. Mekanınız cennet olsun hocam. İyi ki sizi tanımışız… 

Halime Türk
Erdinç hocam öğretmenliği, hocalığı ve insanlığına paha biçilemez. Bizlere her anlamda yaptığı katkılar hayatımıza ışık oldu. Kesinlikle ama kesinlikle bir hocadan fazlasıydı bizler için. Her daim aklımızda ve yüreğimizde olacak. İyi ki tanıdım ve kendisinin öğrencisi olma fırsatını yakaladım. Mekanı cennet olsun yüreği güzel hocamızın. 

Zehra Betül
Erdinç Hocam…, ODTÜ de onun ilk öğrencilerinden olduk, sonra da yüksek lisansta tez hocam oldu. Öğrencilik hayatımda desteğini hep hissettim. Öğretmenliğin nasıl yapılması gerektiğini bizzat onun bize davranışlarından öğrendim. Öğretmenlik yaşamımızda da aynı desteği yıllar geçse de hep verdi bize … Şu an 20. Yılımı bitirdiğim öğretmenlik hayatımda Erdinç Hocamın izleri hep vardı hep var olacak…. ışıklarda uyu Hocam… 

Ezgi Oğuz
Doktora danışmanım, sevgili Erdinç Hocam… Akademik kimliğinin yanı sıra hayata karşı duruşu, sakinliği, kibarlığıyla her zaman örnek aldığım Hocam, bedenen burada olmasanız da kalbimizdesiniz, emek verdiğimiz her iştesiniz. Mekanınız cennet olsun. 

Doç. Dr. Meriç Özgeldi
Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.Mekanı cennet olsun.Üzüntümü anlatamam. 

Bülent CEYHAN
Kıymetli Erdinç hocam, bir öğretmen olarak bir çok projede birlikte çalışmaktan onur duydum. Mesleğime katkınız o kadar büyük ki… Fikirlerime verdiğiniz değeri kibar yaklaşımınızla hep belli ettiniz. Sorularıma yanıt bulduğum akademisyen olmasından dolayı çekinmeden arayabildiğim çok kıymetli bir insandı. Her irtibat kurmamda dahil olmamı istediğiniz çalışmalara koşarak geldim. Her birinden de yeni bilgilerle, kişiliğinize olan hayranlığımla size örnek olarak ayrıldım. İyi ki sizi tanıdım. Yolum kesişti. Matematik eğitimine kattıklarınızla hep yaşayacaksınız. 

Seda Faydacı Sünker
Başımız sağolsun. Çok kıymetli Erdinç hocamı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Hem bir öğretmen hem de bir eğitim neferi olarak ülkemizin evlatları için verdiği emeklerin hakkı ödenmez. O özverili çalışmaları, nezaketi ve mütevazi kişiliğiyle her zaman bize örnek olarak kalbimizde yaşayacak. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun inşallah. 

Canan ÖZER (Ankara İl MEM ARGE)
Matematik Eğitimi Camiasının başı sağolsun, hocamızın ailesine ve dostlarına sabırlar dilerim. 

Muhammet Faysal AKIN
Matematik eğitimine ve bizlere bilgisiyle, birikimiyle, mütevaziliğiyle, kolaylaştırıcılığıyla, çalışkanlığıyla, azmiyle, vizyonuyla çok şeyler kattı hocamız. Gidişi erken oldu. Çok üzücü. Başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun. 

Esat Avcı
Erdinç hocamı Jale hocam vasıtasıyla tanıdım. Jale hocam onu bizlere o kadar güzel anlattı ki. Harika bir eş, mükemmel bir baba ve özveriyle çalışan bir eğitimci… Jale hocama ve çok sevgili oğullarına baş sağlığı diliyorum… 

Destan Tekin
Sadece bir danışman veya hocam değil gerçekten rol modelim olan ve bugünlere gelmemde büyük emekleri olan Erdinç Hocamı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Işıklar içinde uyu hocam.. 

Şenol NAMLI
Canım Erdinç hocam, Üzüntümün tarifi yok... Hem doktora danışmanım hem de hocam olarak ne zaman kapınızı çalsam, kapınız bana nezaketle açıldı ve kapınızdan her zaman büyük bir minnettarlıkla ayrıldım. İyi ki sizinle yolumuz keşişmiş ve bu dünyada sizin gibi güzel bir insanla çalışabilme şansına sahip olmuşum. Yattığınız yer sizi incitmesin ve mekanınız cennet olsun. Ömrüm oldukça her zaman dualarımda olacaksınız... 

Öznur Soyak
Değerli Erdinç hocanın aramızdan ani ayrılışı karşısında şaşkın ve üzgünüm. Kendisi 2015'te ODTÜ'de doktora jürimde yer almış, görüşleri ile bana değerli katkılar sunmuştu. Yakın zamana kadar da iletişim halinde olduğum bir hocamızken bu vedayı kendisine hiç yakıştıramıyorum. Erdinç hocam, sizi güler yüzünüz ve içtenliğinizle hatırlayacağım, yattığınız yer incitmesin... 

Burcu Erdemir
Sevgili Erdinç Hocam, Sizin öğrenciniz olma şansını elde etmiş herkes sizi güleryüz ve kibarlığınız ile hatırlayacaktır eminim. Her gidiş biraz erkendir diyorlar ya, sizin gidişiniz gerçekten hepimiz için erken oldu. Çok üzgünüm… Üzgünüz… Bilgisini tüm cömertliğiyle öğrenmek isteyen herkesle paylaşan Canım Hocam, öğrettikleriniz amel defterinizi hep açık bıraksın. Allah rahmet eylesin, mekanınız cennet olsun. 

Sümeyra Doğan Coşkun
Sevgili Erdinç hocam, ODTÜ Eğitim Fakültesi'de dersime giren en iyi hocaydınız.Her yönüyle mükemmel bir insansınız. Matematik Eğitimi çok önemli birini kaybetti. Çok üzgünüz çok... 

Berna
Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, cennette peygamberimize komşu eylesin. Erdinç hocam ODTÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliğinde okurken danışmanımdı. Kendisini her zaman çok severdim. Bilginin ve güzel ahlâkın bir arada olduğu bir hocamızdı. Kendisine doyamadan aramızdan uçup gitti. Ama dünyada her şey zaten bir tadımlıktır doyulmaz. İnşallah cennette buluşurız kendisiyle. 

Fatih Koyuncu
Sayın Hocamızın saygı ve rahmetle anıyorum. Allah rahmet eylesin. 

Uğur Arslan
Hayatımda tanıdığım en egosuz en naif en düzgün hocalarımdan biriydi. Mekanın cennet olsun güzel hocam. 

Nagehan O. SÜZENER
Değerli Erdinç hocamdan doktorada dersler aldım, tez çalışmalarımda da yardımcı oldu. Sözleri, öğütleri hala kulağımda...O sadece iyi bir hoca değil, iyi bir insandı da. Güler yüzlüydü, öğrencilerine her zaman destekti. Çok çok üzgünüm, şaşkınım. İnanması çok güç. Çok genç yaşta, çok erken bir veda oldu. 

Aysel Şen Zeytun
Değerli Erdinç hocam bizlere rol model olarak duruşunuz ile hep zihnimizde yaşayacaksınız. ODTÜ’de iyi ki uzun yıllar hocamız oldunuz. İyi ki sizi tanıma fırsatı buldum. Mekanınız cennet olsun… 

Çağla Adıgüzel
Erdinç hocama okulda yaşadığım bir sıkıntım için mail atmıştım hemen ertesi gün odasına çağırıp bana destek olmasıyla tanışmıştık. Odadan Çıktıktan sonra bu kadar samimi bir dekan var mıdır diye düşünmüştüm. Benim sıkıntımı kendi sıkıntısı gibi üstlenmişti. Mekanı cennet olsun Nurlar içinde uyusun 

İklim gül
Erdinç Hoca ile tanışıklığım, iki yıl öncesine dayanıyor. Beraber çalışmış olmaktan keyif aldığım, insani değerleri yüksek, saygıdeğer bir akademisyendi. Eğitim bilimleri alanında, özellikle kendi ilgi alanında, nadir bulunan bir bilim insanıydı.
Erdinç Hoca, yükseköğretim dünyasına, eğitim bilimleri alanına önemli katkılarda bulunabilecek büyük bir potansiyele sahipti. Onun bilgi birikimi ve vizyonu, gelecekteki nesillere ışık tutacak nitelikteydi.
Maalesef, çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. 
Kendisi, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda bir dost ve ilham kaynağıydı. Onu her zaman özleyeceğiz. Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın. 

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu
Kıymetli Erdinç hocam, siz bizler için bir yol gösterici, iyi bir öğretmen, alana sayısız katkısı olan bir akademisyendiniz. Mekanınız cennet olsun, sizi özleyeceğiz 

Demet Yılmaz
Çok değerli bir meslektaşımı ve çalışma arkadaşımı bu kadar erken kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyim. Üzüntümü kelimelerle anlatmak çok zor. Birlikte yapmayı planladığımız çok çalışma vardı sevgili Erdinç. Dürüstlüğün, çalışkanlığın, iş disiplinin, güler yüzün ve olaylara analitik bakışınla her zaman örnek bir insan ve akademisyen oldun. Seni hep güzel duygularla anacağız. Huzur içinde yat, mekanın cennet olsun seni sevgili arkadaşım... 

Prof. Dr. Fatma BIKMAZ
Değerli Abim,

Böyle oldu. Sen bizden önce gittin.
Hoş bir seda bırakıp da böyle aniden oldu bu diyarlara hoşçakal demen. 
O an gelip çattığında bir elveda bir son sarılış olmuyor. 

Havaalanında Mert'le çekildiğin o son fotoğrafa bakıyorum da….
Hep güler yüzlü.
Allah'a emanet ol!

Erdinç'i nasıl bilirdin diye soranlara? 
İyi bilirdik. Kara gün dostuydu! 
Güzel adamdı...

Seni özleyeceğiz. Ama, sorun yok biz de katılacağız sana. 
Mekanın cennet; Allah'ın rahmeti üzerine olsun.

Yusuf Koç
Sevgili Hocam Erdinç Çakıroğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Öğrencisi olduğum için kendimi çok şanslı ve gururlu hissediyorum. Eğitim hayatım boyunca kendisinden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam edecektim. Bu acı hepimizi derinden sarstı. İnanması mümkün değil. Sırf kendisi ile sohbet etme şansım daha fazla olsun diye kendisinin katıldığı seminerlere hiç atlamadan katıldım. Odtü'den Ted'e geçtiğini odasında kendi ağzından duyduğumda gözlerim dolarken yokluğuna alışmak benim için çok zor olacak. Daha iki hafta önce Odtü kampüsünde görüp selamlaştığım canım hocamın vefat haberini almak canımı öyle yaktı ki hala kendime gelemedim. Çok kıymetli sevgili Erdinç Hocam siz, biz öğrencileriniz için çok önemli ve değerlisiniz. Yollarımız iyi ki kesişmiş. Her daim sizi hatırlayacağıma, geride bıraktığınız eğitim alanında izinizden devam edeceğime söz veriyorum. Sevgiler 

Beyza Altıntaş
Bir eğitimci, bir öğretmen nasıl olmalı sorusuna cevap olarak yaratılmıştı. Mekanı cennet olsun. 

Ahmet Çınar
Erdinç Hocam, Kim bana sabahları günaydın diyecek? 15 Ağustos'ta tatile çıkarken, uçakla uzun yola gidiyorum, bir şey olursa diye, ''tatile gidiyorum, hoşça kalın.'', dedim. Odanızın kapısına kadar geçirdiniz. Kim bilebilirdi ki, bu sizi son görüşüm olacakmış. Dokuz aydır, tanıyorum sizi. Bir insanın hiç mi, sesi yükselmez, hiç mi kaygılanmaz, hiç mi paniklemez. Demek bu gibi duygularınızı dışa vurmak yerine içinize atıyormuşsunuz ki, kalbiniz dayanamamış ve bizleri çok erken bırakıp gittiniz. İçim yanıyor. Boğazım düğümleniyor. Hoşça kalın. 

Nilüfer Voltan-Acar
Matematiği nasıl sevdiririz daha iyi nasıl öğretiriz diye bize katkıda bulunan değerli hocamız. Mekânın cennet olsun. Sizin sayenizde iyi bir öğretmenim. 

Nilgün GÜMÜŞ ARSLAN
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah hocamızın 

Özgür Yılmaz
Hocaların hocası örnek aldığım en değerli insanın ani bir şekilde aramızdan ayrılmasının şokunu yaşıyorum. Öğrencilerime her zaman anlattığım öğretmenim. En son deprem zamanı desteklerinizi benden esirgemediğiniz ile hatırlayacağım sizi. Bize öğrettiklerinizi de başka insanların hayatlarına dokunurken bir fiil uygulayacağım. Yattığınız yer ışık olsun. 

Hakan Doğan
Canım Hocam, Ani gidişiniz bizi derinden yaraladı ve hala inanamıyoruz yokluğunuza. 20 yıl önce ilk bölüme adım attığımızda bizlere nasıl kol kanat gerdiğinizi, bir sınıf öğretmeni edasıyla bizlere nasıl yol gösterdiğinizi konuştuk dün mezun grubumuzda. Açtığınız yolda sizin paylaşımlarınızı tek tek aktardık bu 20 yıllık öğretmenlik hayatımızda her bir öğrencimize ve bizler de sizden öğrendiğimiz gibi her gün kol kanat gerdik kendi öğrencilerimize.
Ruhunuz şad olsun. 
Sonsuz Sevgimle. 

Tuğba Selimoğlu
ODTÜ EME 2004 mezunu
Kendisi ile öğretime başlayamadım ama zoom görüşmesinde tanışma şansım oldu. Çok kaliteli ve cana yakın bir insandı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesine sabır dilerim. 

Hakan Karaoğlan
Erdinç Hocam… Çok erken oldu bu gidiş. Ne çok planımız vardı halbuki, daha ne güzel işler yapacaktık hep birlikte. Sizin barşçı, insancıl, nezaketli yaklaşımınızı hiç unutmayacağız. İyi ki sizinle YouTube programı yapmışız ve sadece benim için değil herkes için unutulmaz güzel bir anı bırakmışız tarihe. Programda da bahsetmiştiniz TED Üniversitesi Eğitim Fakültesinin gelecek planlarından. Bu planlar sizin vasiyetiniz olsun bizler için. İyi ki geldiniz fakülteye hocam, keşke bu kadar ani gitmeseydiniz. Sizi iyi ki tanıdık. Nurlar içinde uyuyun. 

Belgin Elmas
Eduaction Öğrenci Topluluğu olarak Dekan Hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü derinden hissediyoruz. Ruhu şâd mekanı cennet olsun. 

Eduaction Öğrenci Topluluğu
Her anlamda hayatımıza, kalplerimize dokunan; bilgisiyle görgüsüyle her daim kendine hayran bırakan canım hocam. Her şey için sonsuz teşekkürler, iyi ki vardınız , iyi ki bu dünyadan geçtiniz. Nurlar içinde uyuyun... 

Sevilay Dinç
Değerli meslektaşım, kardeşim sevgili Erdinç Çakıroğlu'nu genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Onunla Matematik Eğitimi Derneğinde çok güzel işler yaptık. Matematik eğitimine önemli katkıları oldu. Matematik eğitimi camiası olarak başımız sağolsun. Güler yüzlü kardeşim mekanın cennet olsun. 

Prof. Dr. Adnan Baki
BELKİ SİZİ ÇOK TANIMIYORUM AMA BABANIZ FAZIL ÇAKIROĞLU ÖĞRETMENİMDİ MEKANINIZI CENNET OLSUN ÜLKEMİZE EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATINA KATTIĞINIZ YENİLİKLER HEP SİZİNLE YAŞAYACAKTIR NURLAR İÇİNDE UYUYUN 

Memduh Yıldırım
Çok Değerli Erdinç Hocam'ın Odtü deki ilk öğrencilerinden biriyim. Danışman hocamdı, her konuda yardımcıydı, çok naifti, hiç kimseyi kırdığına şahit olmadım, hep çözüm odaklıydı, hümanistti, harika bir eğitici ve öğreticiydi.. Öğrencisi olduğum için kendimi hep çok şanslı saydım, ne çok şey öğrendim ondan, çok acı bir kayıp.. Ruhu şad olsun, yattığı yer incitmesin. 

Elif Tuba Altay