Skip to main content

Sosyal Girişimcilik Dünya Forumu’nda, İstasyonTEDÜ ‘Topluluk Merkezi’ oldu.

 

Sosyal Girişimcilik Dünya Forumu’nda,  İstasyonTEDÜ ‘Topluluk Merkezi’ oldu.

İlk kez 2008 yılında İskoçya’da düzenlenen Sosyal Girişimcilik Dünya Forumu’nun (SEWF), bu yılki çevrimiçi etkinliği İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi’nde yüz yüze takip edildi.

SEWF, 13 yıldır birçok farklı şehirde sosyal girişim ekosistemini biraya getirerek paydaşların fikir alışverişinde bulunmasını sağlamak için forumlar düzenliyor. Yerel bağları güçlendirmek amacıyla bu yılki etkinliğini yüz yüze takip edebilecek topluluk merkezlerini belirleyen SEWF, bu kapsamda İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi’ni dünya genelindeki 20 merkezden biri olarak seçti.

Çevrimiçi ortamda düzenlenen etkinlikte, sosyal satın alma, istihdam, yaratıcı ekonomi, iklim değişikliği, döngüsel ekonomi ve donut ekonomi modeli gibi birçok farklı temadaki oturum katılımcılarla birlikte izlenip değerlendirildi. Aralarında 131 ülkeden sosyal girişimler, destek kuruluşları, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, özel sektör temsilcileri, sosyal tedarik alanında çalışanlar, politika yapıcılar, akademisyenler, fon sağlayıcılar, şirket içi girişimciler, gençlik ağları, öğrenciler ve araştırmacıların bulunduğu 3000’in üzerinde paydaş katıldı. 100’den fazla ülkeden alanında önemli konuşmacıların yer aldığı Forum’da; gençlik, toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim değişikliği, döngüsel ekonomi, sosyal tedarik ve COVID-19’un etkileri gibi birçok farklı tema ele alındı.

İstasyonTEDÜ’nün de yer aldığı SEWF 2021 kapanış videosuna erişmek için : https://vimeo.com/618386389?embed_email_provider=mailchimp  

SEWF hakkında daha detaylı bilgi için: https://sewfonline.com/