Skip to main content

Atamızı Sevgi, Saygı ve Özlemle Andık…

 

Atamızı Sevgi, Saygı ve Özlemle Andık…

Ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Üniversitemizde düzenlenen törenle andık.

Pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen tören, Rektörümüz Prof. Dr. Belgin Ayvaşık, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kemal Levend Parnas ve Prof. Dr. Oya Güneri, akademisyenlerimiz ve idari kadromuzun katılımıyla gerçekleştirildi.

09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Rektörümüz Prof. Dr. Belgin Ayvaşık Atatürk büstüne çelenk koyması ve mensuplarımızın büste çiçekler bırakarak saygılarını sunması ile devam etti.

Törenin ardından düzenlenen Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Ataberk Atikoğlu ve Perla Acar vals gösterisi yaparken, Öğrenci Koromuz beş şarkıdan oluşan bir performans sergiledi.

Vals Gösterisi

Dansçılar: Perla Acar ve Ataberk Atikoğlu

Müzik: Evgeny Grinko, Vals

TEDÜ Öğrenci Korosu

Koro:

  • Ataberk Atikoğlu, TEDÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi
  • Perla Acar, TEDÜ Ekonomi Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi
  • Balca Dizdar, TEDÜ İngilizce Öğretmeliği Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi
  • Doğa Bezek, TEDÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi
  • Eris Ülgen, TEDÜ İşletme Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi
  • Oğuz Ekici, Bilkent Üni. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi

Program:

  • Andreas Maack, Abendfreden
  • Üç Kız Bir Ana
  • İsmail Lütfi Erol, Mustafam
  • Nevit Kodallı, Bülbülüm Altın Kafeste
  • Fahir Atakoğlu, Sarı Zeybek



Sonrasında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Profesörü Sn. Hikmet Özdemir, Üniversitemiz mensuplarına zoom üzerinden “Yabancı Diplomatların Tanıklıklarına göre Atatürk’ün Liderliği” konulu bir seminer verdi.

Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Profesörü

Prof. Dr. Hikmet Özdemir, ilk ve orta öğrenimini Gelibolu Kadirli, Silifke, Göksun, Maraş ve Mersin’de (öğretmen okulu) tamamladı. Ankara’da Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Sevk ve İdare Programı’ndan lisans, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı.

British Council bursuyla Londra Üniversitesi’nde, Fulbright bursuyla Wsahington DC'de Georgetown Üniversitesi’nde, İngiltere ve ABD devlet arşivlerinde ve Cenevre’de Birleşmiş Milletler mülteciler arşivinde incelemelerde bulundu.

TÜBİTAK, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Kırıkkale, Başkent Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nde çalıştı ve tam zamanlı olarak Türk Tarih Kurumu’nda “1915 Olayları” üzerine incelemeler yaptı. Ankara Üniversitesi, Harp Akademileri ve Kara Harp Okulu lisansüstü programlarında “Türkiye’nin Yönetim Yapısı”, “Harpte ve Kriz Döneminde Liderlik”, “Hükümet-Ordu İlişkileri”, “Türkiye-Ermenistan Anlaşmazlığı” ve Türkiye’nin Güvenlik Stratejileri” konularında dersler verdi.

Ayrıca “Cumhurbaşkanlığı Tarihi” adlı kurumsal yayınının editörlük ve TBMM’de “Türk Parlamento Tarihi” adlı 40 ciltlik serinin koordinatörlük ve editörlük görevini üstlendi. “Fahri Korutürk” ve “Turgut Özal” biyografileri ardından ulaşılabilen belgeler, yerli ve yabancı tanıklıklar ışığında yazdığı “Savaşta ve Barışta Kemal Atatürk” biyografisi Milli Mücadele’nin 100. Yılında Doğan Kitap tarafından yayınlandı.